IZ RIMAC AUTOMOBILA

Robert Preskar novi je direktor odjela za razvoj proizvoda i rješenja u ASEE Hrvatska

31.05.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Robert Preskar sredinom mjeseca preuzeo je poziciju direktora odjela za razvoj proizvoda i rješenja iz područja sigurnosti i kartičnog poslovanja u kompaniji ASEE Hrvatska (Asseco SEE). Nakon više od 10 godina izbivanja iz ASEE-a, Preskar se ponovno vraća u kompaniju koja je u velikom dijelu obilježila njegovu karijeru. Na ovu poziciju stiže s mjesta voditelja odjela digitalizacije Rimac Automobila gdje je radio na uspostavi PLM, ERP i drugih sustava u razdoblju ubrzanog rasta tvrtke sa samo 200 zaposlenih na njih danas skoro 2000

'S Robertom sam imao zadovoljstvo surađivati i prije 15-ak godina kada smo zajedno radili u ASEE. Poznavajući njegov entuzijastičan odnos prema radu i visoku stručnost, siguran sam kako je pravi odabir za ovu poziciju. Jako mi je drago što se pridružio našem menadžmentu gdje će s timom stručnjaka razvijati napredna sigurnosna rješenja za naše klijente diljem svijeta. Siguran sam da će njegovo široko iskustvo u digitalizaciji, zajedno s inovativnim rješenjima koja nudimo, doprinijeti još snažnijem pozicioniranju ASEE kao neizostavnog partnera svim kompanijama koje sigurnost i korisničko iskustvo stavljaju u centar svoga poslovanja', izjavio je Viktor Olujić, član uprave ASEE-a.

Preskar je menadžer s više od 25 godina iskustva, od toga njih gotovo 20 na rukovodećim pozicijama unutar renomiranih IT kompanija. Specijaliziran je za digitalnu transformaciju poslovanja, poslovne procese, ERP sustave, arhitekturu IT rješenja, visoko sigurnosna rješenja, eCommerce te razvoj softvera.

ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja. Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, dok proizvode i usluge u okviru područja paymenta nudi pod imenom Payten. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava preko 3000 ljudi diljem svijeta.