USUSRET LJETU I SEZONI

Rješenje o pokretanju stečaja nad Hotelima Novi d.d.

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 19.04.2011 19:43
  • Objavljeno 19.04.2011 u 19:39
Hoteli Novi

Hoteli Novi

Izvor: tportal.hr / Autor: Hoteli Novi

Tvrtka Hoteli Novi d.d. danas je putem Zagrebačke burze objavila rješenje Trgovačkog suda u Rijeci o otvaranju stečaja nad tom tvrtkom, a na prijedlog grada Novog Vinodolskog zbog potraživanja od 1,78 milijuna kuna po osnovi komunalne naknade za poslovne prostore u Novom Vinodolskom

Stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Rijeci Liljana Ugrin rješenje je donijela 14. travnja, za stečajnu upraviteljicu imenovana je Vesna Pindulić, a ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine (ispitno ročište) te ročište na kojem će se na temelju izvješća stečajne upraviteljice odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka (izvještajno ročište) zakazani su za 14. lipnja ove godine.

Rješenjem su pozvani vjerovnici viših isplatnih redova da u roku od 30 dana od objave oglasa o otvaranju stečaja u Narodnim novinama prijave svoje tražbine stečajnoj upraviteljici, a izlučni i razlučni vjerovnici da je u roku obavijeste o svojim pravima.

Inače, Hoteli Novi d.d. u svojem vlasništvu imaju hotel Lišanj i kamp Povile, te, kako se navodi i u obrazloženju rješenja, nemaju zaposlenih.

Stečaj pokrenut u tvrtki Hoteli Novi d.d., kako su nedavno naveli iz Hotela Novi d.o.o., koji upravljaju luksuznim turističkim kompleksom Novi Spa Hotels & Resort, nema nikave veze s poslovanjem tog turističkog naselja. Pritom napominju kako Novi Spa Hotels & Resort ove godine bilježi rast u poslovanju od preko 50 posto u odnosu na prošlu godinu.

Kako se navodi u obrazloženju rješenja o otvaranju stečaja nad Hotelima Novi d.d. objavljenom na Burzi, Hypo-Alpe-Adria Bank je potvrdila da je račun za redovno poslovanje Hotela Novi d.d. u neprekidnoj blokadi od 19. kolovoza 2009. godine.

Hoteli Novi d.d. u svom su podnesku uz ostalo naveli da je prijedlog podnijet unatoč činjenici da se posljednjih mjeseci vode intenzivni razgovori oko podmirenja potraživanja grada, da je ta tvrtka podnijela tužbu Ustavnom sudu i pokrenula postupak za ocjenu ustavnosti jer je potraživanje grada 'nastalo' nezakonitim obračunom komunalne naknade, itd.

Hoteli Novi d.d. također su naveli da nemaju zaposlenih, da im je cjelokupna imovina - nekretnina založena temeljem ranije zaključenih sporazuma s Hypo bankom, itd.

U obrazloženju se prenose i naglasci iz očitovanja grada Novi Vinodolski uz ostalo i da dužnik nije ispoštovao rokove o odgodi naplate dugovanja.

Prenose se i naglasci iz izvješća privremene stečajne upraviteljice prema kojima je dužnik (Hoteli Novi d.d.) prestao obavljati hotelijersku djelatnost 2005., prihode ostvaruje od zakupa četiri vlastita poslovna prostora, koji su opterećeni razlučnim pravima, posluje s gubitkom, zbog blokade računa ispunjeni su uvjeti za stečaj, a neizvršene obveze Hotela Novi d.d. prema očevidniku blokade od 22. prosinca 2010. iznose 2,29 milijuna kuna, itd.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi