još malo

Reddit napokon lansirao veliku vijest, tajming je pomno odabran

16.12.2021 u 07:32

Bionic
Reading

Reddit je u srijedu objavio da je povjerljivo predao nacrt izjave o registraciji Komisiji za vrijednosne papire kako bi se njegovim dionicama i službeno moglo početi trgovati

Društvena mreža nije učinila prijavu javno dostupnom. Tvrtka također nije navela koliko će dionica biti ponuđeno kao ni raspon cijena za predloženu ponudu. Iako je Reddit stvoren 2005. godine, krenuo je jedinstvenim putem prema javnoj ponudi dionica.

Conde Nast Publications preuzeo je Reddit 2006. godine. Usluge društvenih medija ostale su dio izdavačke tvrtke sve dok nije postala neovisna podružnica 2011.

Od tada je prikupila niz krugova financiranja, a kapital su investirali fondovi rizičnog kapitala. Nedavno je tvrtka objavila da je prikupila 700 milijuna dolara u kolovozu 2021. u vrijednosti od više od 10 milijardi dolara. Analitičari vjeruju da je tajming dobro odabran.

Naime, u vrijeme posljednjeg kruga financiranja, tvrtka je rekla da je dosegla 100 milijuna dolara prihoda od oglašavanja tijekom drugog tromjesečja ove godine, što je čak 192 posto više u odnosu na godinu prije. Procjenjuje se da Reddit dnevno ima oko 52 milijuna aktivnih korisnika.