ČOBANKOVIĆ POLUDIO NA MLINARIĆA

'Razje... ću i tebe i Poljoprivrednu komoru!'

  • Autor: Goran Flauder
  • Zadnja izmjena 19.08.2011 17:15
  • Objavljeno 19.08.2011 u 14:15
Petar Čobanković

Petar Čobanković

Izvor: Pixsell / Autor: Krunoslav Petric/PIXSELL

'Razjebat ću i tebe i Poljoprivrednu komoru zbog toga što mi radite! Znam ja tko iza toga stoji', grmio je jučer ministar Petar Čobanković na predsjednika Nezavisnih hrvatskih seljaka, Matu Mlinarića, koji ga je danas zbog prijetnje prijavio policiji

'Čobankovićeva tajnica nazvala me na mobitel jučer, nekoliko minuta prije podneva, i spojila s ministrom. Očekivao sam da će mi prenijeti neke bolje vijesti jer je valjda shvatio u kakvoj smo situaciji i da bez isplate poticaja ne možemo u jesensku sjetvu, ali on je počeo vikati i psovati zbog onoga što sam prekjučer govorio u Osijeku', sa zabrinutošću nam je govorio Mato Mlinarić.


'Bio je jako uzrujan. Urlao je da tražimo nemoguće jer novca nema, da idemo samo protiv njega i da je to nedopustivo, jesmo li mi normalni i što to radimo, da on zna tko stoji iza napada na njega i prijetio da će Komori obustaviti sredstva iz proračuna namijenjena za njezin rad', u dahu nam je ispričao Mlinarić i pojasnio da ministar Čobanković misli da iza njegovih javnih istupa stoje Darko Grivičić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, i Vladimir Novotny, predsjednik Odbora za informiranje.

Mlinarić misli da HPK iz proračuna dobiva nešto više od 40 milijuna kuna, ranije namijenjenih ugašenoj Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi koja je prešla pod okrilje Komore.

'Razgovor je trajao nekoliko minuta. Pokušavao sam ga smiriti, ali nije me slušao. Samo je dobacio da sam ja za njega marginalac i prekinuo vezu', prepričao je Mlinarić razgovor s Čobankovićem. Na prijavu policiji zbog prijetnje odlučio se ne zato što se boji za sebe, nego zbog ranijih loših iskustava s vlastima i 'pravnom državom', ali i straha za obitelj jer ne zna što bi sve mogao značiti izraz da će ga 'razje....'.

'Kad te nazove potpredsjednik Vlade i počne prijetiti, onda to ne treba podcijeniti. Prijavio sam ga u Policijskoj postaji u Garešnici, gdje živim. Na mobitelu se točno vidi kada me zvao i s kojeg broja iz Ministarstva poljoprivrede. Na policiji su uredno zaprimili prijavu i ništa nisu rekli', zaključio je Mlinarić kojega više brine što Ministarstvo uistinu ne kani isplatiti poticaje za jesensku sjetvu iz prošle godine niti dopušta da im to isplati agencija Prvi faktor koja bi im za tu uslugu uzela četiri posto vrijednosti poticaja. O tomu s ministrom uopće nije uspio razgovarati.

Ministar Čobanković odbacuje sve Mlinarićeve navode kao neistinite, stoji u odgovoru što smo ga dobili iz Ureda ministra poljoprivrede. U Uredu se pitaju i zvuči li nam navodna ministrova prijetnja kao izbor riječi koje bi ministar Čobanković upotrijebio te kako možemo vjerovati čovjeku pravomoćno presuđenom zbog krađe poticaja i krivotvorenja dokumenata, za što je Mlinarić proglašen krivim i osuđen na uvjetnu kaznu.

U dostavljenom odgovoru nisu nam potvrdili niti osporili telefonski poziv niti išta naveli o njegovu sadržaju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!