ČEKA SE ODLUKA VLADE

Radnici Sušionice Vrpolje odbacuju stečaj

11.03.2010 u 15:52

Bionic
Reading

Nakon dopisa koji je ovih dana iz Ministarstva poljoprivrede stigao u Sušionicu Vrpolje, a u kojem se navodi da uprava tvrtke izrađuje predstečajni plan, s predstavnicima sindikata i uznemirenim radnika Sušionice o pronalaženju rješenja za izlazak iz krize razgovarao je župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, a sastala se i Skupština osnivača tvrtke koja je odbacila stečaj kao moguću opciju

'Na skupu osnivača jednoglasno je zaključeno da je stečaj Sušionice nedopustiv. Tražimo da se što hitnije razmotri plan financijske konsolidacije i vlasničkog restrukturiranja tvrtke. Plan, koji su izradili eminentni stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, HFP-a, Đure Đakovića i Brodsko-posavske županije. predali smo na Vladu još prije dvije godine', rekao nam je predsjednik Skupštine osnivača tvrtke, saborski zastupnik Šima Đurđević.

Skupština osnivača pozvala je Vladu Republike Hrvatske na usvajanje spomenutog plana da bi se konačno moglo krenuti u privatizaciju Sušionice Vrpolje, a Đurđević je podsjetio i na dogovor s ministrom Čobankovićem, koji je u studenom prošle godine posjetio Sušionicu Vrpolje te se tada, kako kaže Đurđević, također izjasnio protiv stečaja tvrtke u čiju je izgradnju i opremanje uloženo sedam i pol milijuna eura.

'Radnici Sušionice, koja već četiri godine nema ni predsjednika uprave, od kolovoza prošle godine nisu primili plaću, a od rujna 2004. nisu im plaćeni ni doprinosi. Dug Sušionice prema državi, koja je njezin većinski vlasnik, popeo se na čak 102 milijuna kuna', izjavio je Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik PPDIV-a za Slavoniju i Baranju.

Kotromanović je za tportal otkrio da je upravo u tijeku sjednica Vlade, na kojoj će se razmatrati problemi Sušionice Vrpolje. Bit će navodno govora o objavi poziva o prodaji tvrtke te o isplati pozajmice od 600 tisuća kuna za šest neisplaćenih plaća radnicima.

Tijekom dana bit će poznato je li se na današnjoj sjednici Vlade konačno i pronašlo rješenje kojim bi se okončala višegodišnja agonija Sušionice u Vrpolju i njezinih radnika.