ŽELE RADITI

Radnici protiv stečaja Hotela Novi

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.06.2011 16:24
  • Objavljeno 12.06.2011 u 16:24
Hoteli Novi

Hoteli Novi

Izvor: tportal.hr / Autor: Hoteli Novi

Odbijanje Turističke zajednice Novoga Vinodolskog da povuče zahtjev za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. nakon što su podmireni svi dugovi tvrtke prema Turističkoj zajednici presedan je u sudskoj praksi, istaknula je Maria Eterović u ime radnika tvrtke na današnjoj konferenciji za novinstvo održanoj u Novom Vinodolskom

Ona je uputila molbu svim mjerodavnim državnim institucijama da zaustave, kako je navela, samovolju novljanskog gradonačelnika i predsjednika gradske Turističke zajednice Olega Butkovića, navodeći da on inzistira na pokretanju stečaja. Time radi protiv interesa građana te cjelokupne Hrvatske, rekla je i pozvala premijerku Jadranku Kosor da svojim angažmanom u ovom slučaju zaštiti radna mjesta u Hotelima Novi d.o.o.

Očekuje se uspješna sezona i nema nikakvih razloga da se sad pokreće štrajk, rekla je Eterović.

Predstavnici radnika predstavili su peticiju kojom se od novljanske Turističke zajednice traži hitno povlačenje zahtjeva za stečaj, a od gradonačelnika, gradskih struktura i gradskih komunalnih poduzeća da 'prestanu vrštiti pritisak i opstruirati poslovanje tvrtke'. Peticiju je potpisalo 230 od ukupno 258 radnika.

Predstavili su i dopis koji je novljanskoj Turističkoj zajednici uputio predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić pozivajući na sporazumno rješenje spora s Hotelima Novi, te dopis predsjednika Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i župaana Zlatka Komadine, koji ocjenuje da su otklonjeni razlozi za pokretanje stečaja.

Željko Platenik, još jedan predstavnik radnika, kazao je da je neshvatljivo da Turistička zajednica Novog Vinodolskog pokreće ovakve korake pred početak turističke sezone.

Jedna od vjerovnica tvrtke Hoteli Novi d.o.o., Tanja Lukačević iz tvrtke Conty plus, izrazila je nezadovoljstvo mogućim pokretanjem stečaja rekavši da je nastavak rada i zarađivanja tvrtke Hoteli Novi d.o.o jedini način da većina vjerovnika naplati uloženo. Conty plus potražuje oko 10 milijuna kuna uloženih u opremu u wellness centru, rekla je.

Na novinarski upit za komentar tvrdnje Olega Butkovića da Hoteli Novi d.o.o još duguju Turističkoj zajednici Novog Vinodolskog 300.000 kuna za turističke članarine, predstavnici radnika su rekli da to nije točno. Pozvali su se i na zapisnik s ročišta prethodnog postupka za pokretanje stečaja nad tvrtkom Hoteli Novi d.o.o. u kojem je utvrđeno da je tvrtka namirila dug vjerovniku te da su stečeni uvjeti za obustavu stečajnog postupka.

Turistička zajednica Novog Vinodolskog je podnijela zahtejv za stečaj tvrtke Hoteli Novi d.o.o. zbog duga od 855.000 kuna a prvo ročište kojim se utvrđuju uvjeti za pokretanje stečaja održano je 8. lipnja. Unatoč podmirenju duga uoči ročišta, Turistička zajednica nije odustala od pokretanja stečaja.

Hoteli Novi d.o.o. upravljaju turističkim kompleksom Novi Spa Hotels & Resort pokraj Novog Vinodolskog.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi