U POMOĆ ZVALA POLICIJU

Radnici Jadrankamena napali stečajnu upraviteljicu!

20.06.2012 u 14:48

Bionic
Reading

Anči Bašić, stečajna upraviteljica Jadrankamena koja je danas pokušala obići pogon tvrtke u Pučišćima ipak je bila prisiljena pozvati policiju u pomoć iako je rekla da to neće učiniti. Radnici, naime, predvođeni sindikalistima, nisu joj dopustili ulazak u tvornički krug, ali ni odlazak iz Pučišća u službenom automobilu Jadrankamena.

'Gubi se! Zašto si dolazila?! Ista si kao i svi ostali! Pokrali ste nas!', dočekali su je pred kapijom Jadrankamena, a kada je pokušala okupljenim ljudima reći kako samo radi svoj posao te da je došla zbog njihovih potraživanja i da bi im isplatila plaće, nadglasali su je i ušutkali. Isto je pokušala izjaviti novinarima, ali i u tome je onemogućena dovikivanjem i upadicama.

Mučna scena uslijedila je kada je pokušala ući u automobil kojim se dovezla. Radnici su u hipu odlučili da joj to neće dopustiti. Okružili su je s druga dva vozila, nisu joj dopustili da zatvori vrata, ljuljali su automobil u kojem je sjedila i lupali po njemu. Nije imala izbora, pozvala je policiju. Po nju su stigli policajci iz Supetra i odvezli je policijskim vozilom.

'Došla je u Pučišća vozilom Jadrankamena za koje smo prijavili da nam je ukradeno. To je onih pet, šest automobila po koje smo dolazili u Split i zbog kojih smo tužili bivšeg stečajnog upravitelja Ivu Bučana. Zato joj nismo dopustili da se odveze našim automobilom', izjavio je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena.

Vozilo je ostalo u središtu Pučišća, pred zgradom Općine. Ranici nemaju ključ pa su mu skinuli zadnje kotače i tu ga ostavili dok ne pozovu vučnu službu, koje nema u mjestu, i prebace automobil u tvornički krug. Drpić kaže da stečajnu upraviteljicu ne priznaju i da joj ni nadalje neće dopustiti ulazak u Jadrankamen.