AKO NE DOBIJU PLAĆE

Radnici Dine ponovno bi mogli blokirati Krčki most

13.08.2012 u 08:47

Bionic
Reading

Radnici Dina-Petrokemije iz Omišlja na Krku očekuju rezultat današnjeg sastanka ministra financija Slavka Linića i predstavnika turske tvrtke Caliskan, investitora u Dina-Petrokemiju

U slučaju da se ni danas ne riješi pitanje isplata zaostalih plaća, spremni su na radikaliziranje svojih akcija pa i ponovnu blokadu Krčkog mosta, doznaje se iz sindikata radnika Dina-Petrokemije.

Nitko od mjerodavnih predstavnika vlasti ne želi odgovarati na pozive i pitanja radnika Dine, ističe dopredsjednik tog sindikata Predrag Mihaljević, a informaciju o današnjem sastanku dobio je, kaže, od predstavnika Caliskana, s kojima jedino ima kontakt. Na sastanku bi se trebala riješiti preostala otvorena pitanja o preuzimanju Dine, donosi HRT.


Mihaljević je kazao je da su radnici revoltirani jer se osjećaju prevareno i izigrano. Jedna od mogućih akcija je i blokiranje Krčkog mosta idućih dana, kazao je Hini Mihaljević i istaknuo da ona nije najgore što se može dogoditi, s obzirom na to da radnici već sad napuštaju pogone iako se u njima nalaze ogromne količine opasnih tvari. Izrazio je bojazan zbog mogućnosti masovnog napuštanja pogona ako se danas ne riješi problem isplate osam zaostalih plaća.

Podsjeća da radnici Dina-Petrokemije i dalje dolaze svakodnevno na posao, održavajući i nadgledajući pogone kako se ne bi dogodila ekološka katastrofa zbog istjecanja opasnih tvari ili drugih neželjenih situacija u pogonima bez nadzora.