7.000 OTKAZA

Quelle ide u likvidaciju

20.10.2009 u 12:29

Bionic
Reading

Financial Times Deutschland objavio je da će posao izgubiti oko 7.000 zaposlenih u Njemačkoj, a predsjednik upravnog odbora Ernst Sindel rekao je da je likvidacija katastrofa ne samo za zaposlene i njihove obitelji, nego za cijelo područje Nürnberga

Za insolventnu njemačku njemačku kompaniju za katalošku prodaju Quelle više nama spasa. Stečajni upravitelj Klaus Hubert Görg Arcandora, kompanije u čijem je Quelle vlasništvu, rekao je da nije uspio pronaći kupca, tako da drugih mogućnosti osim likvidacije nema.

Stečajni upravitelj bi zaposlene o daljnjim postupcima trebao izvijestiti u utorak poslije podne. Quelle je u stečajnom postupku od lipnja, zajedno sa svojim sa svojom krovnom kompanijom Arcandor i dvjema sestrinskim tvrtkama. Tvrtka zapošljava oko 10.500 ljudi.

Stečajni upravitelj je još prošlog tjedna najavljivao da će do kraja listopada pronaći investitora za Quelle. Predsjednik upravnog odbora Ernst Sindel nakon vijesti o likvidaciji rekao je da je to katastrofa ne samo za zaposlene i njihove obitelji, nego za cijelo područje Nürnberga. List Financial Times Deutschland objavio je da će posao izgubiti oko 7000 zaposlenih u Njemačkoj.

Quelle će biti razdijeljen na nekoliko dijelova. Neki od njih će biti izdvojeni, a ostali likvidirani. Stečajni upravitelj Görg najavio je da bi tako prodao 'zdrave dijelove kompanije u inozemstvu'.

Quelle je 1927. godine utemeljio trgovac Gustav Schickedanz. Tvrtka je brzo rasla i 1999. udružila se s tvrtkom Karstadt u KarstadtQuelle, drugi najveći europski koncern za katalošku prodaju. Kasnije je tvrtka preimenovana u Arcandor. Koncern je 9. lipnja ove godine objavio da je insolventan, kao i njegove kćerinske kompanije Karstadt, Primondo i Quelle.

Objava je zatekla Quelle usred temeljite i bolne reorganizacije. Do strateškog preoblikovanja je došlo naglo jer je kompanija prekasno shvatila značenje interneta za katalošku prodaju.