PRIPREME PRI KRAJU

Prvi Rovinj Beach Polo turnir od 12. do 15. svibnja na rovinjskoj plaži Porton Biondi

29.04.2016 u 12:29

Bionic
Reading

Još je manje od dva tjedna ostalo do dugo najavljivanog polo natjecanja koje se održava u Rovinju od 12. do 15. svibnja. Tijekom Rovinj Beach Polo turnira četiri međunarodne ekipe igrača iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije s pedesetak argentinskih konja odmjerit će svoje snage i vještine u kraljevskom sportu na rovinjskoj plaži Porton Biondi

Pripreme su u tijeku, a cijela infrastruktura koja uključuje arenu s pješčanim terenom veličine 70 puta 40 metara i tribinom, lounge zonu s ponudom hrane i pića, izložbeni prostor za sponzore turnira, konjušnice itd. bit će postavljena posebno za ovaj turnir.

'Rovinj ima sve potrebno za organizaciju savršenog polo događaja: dobro vrijeme, visokomotivirane sponzore i dobru suradnju lokalne zajednice i međunarodnog organizacijskog tima. Rovinj je predivno mjesto, već ima reputaciju luksuzne destinacije i zasigurno će privući pravu publiku. Polo igrači i publika obožavaju otkrivati nova mjesta tako da sam siguran da će se zaljubiti u Rovinj', uvjeren je Uwe Zimmermann, predsjednik organizacijskog odbora turnira Beach Polo.

Program započinje u četvrtak, 12. svibnja, sa zabavom dobrodošlice na bazenu petozvjezdanog hotela Monte Mulini dok će se već sljedećeg dana održati prve pokazne utakmice otvorene za javnost. U subotu u 10 sati najavljen je mimohod igrača i njihovih konja od Polo arene do hotela Adriatic u pratnji limuzina i automobila marke Bentley. Tijekom popodneva održat će se dvije kvalifikacijske utakmice dok će se ime pobjedničke ekipe znati nakon finalnih dvoboja u nedjelju u 16 sati kada će biti održano proglašenje i svečano zatvaranje turnira. Večeri su rezervirane za popratne događaje koji su namijenjeni za zabavu sudionika.

TIMOVI PRVOG ROVINJ BEACH POLO TURNIRA

Team Adris (+5/+4) Bruce Colley (+1) Uwe Zimmermann (+1) / Philipp Zimmermann (0) Marcello Caivano (+3)
Team Heineken
(+4) Matteo Beffa (0) Cedric Schweri (0) Martin Riglos (+4)
Team Tagheuer (+4) Susanne Rosenkranz (0) Niclas Johannson (0) Jamie Le Hardy (+4)
Team Jamnica
(+5) Sébastien Le Page (0) Thomas Wolfensberger (+1) Martin Podesta Jr. (+4)


Sudac na utakmicama bit će aktivni polo igrač s dvadeset godina iskustva koji je ujedno proglašen najboljim sudcem u ovom sportu, Marc Holmes, dok će ulogu komentatora imati Chris Hyde čije se iskustvo u polo areni smatra legendarnim. Osim što je prozvan jednim od najboljih polo igrača na svijetu, u svojoj karijeri broji čak pet pobjeda na turniru u St. Moritzu i prvi je britanski polo igrač s dosegnutim 10+ handikepom u polu na pijesku. Prisutnost ova dva imena na prvom izdanju polo turnira dodatno potvrđuje visoku razinu kvalitete natjecanja.

Tijekom četiri dana manifestacije u Rovinju se očekuje puno posjetitelja iz zemlje i inozemstva, najavljuje član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović. Iako je polo, posebno onaj na plaži, možda novost za Hrvatsku, uz povećanje interesa za taj sport cilj je svakako i privući goste u Rovinj u predsezoni.

'Želimo kreirati proizvode po kojima ćemo biti prepoznatljivi, ali koji će prije svega biti novi motiv dolaska gostiju u destinaciju', rekao je Popović.

Na Rovinj Beach Polu očekuje se sudjelovanje poznatih osoba iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Švicarske. Svoj dolazak već su najavili Ivana Trump, Enno v. Ruffin, Lothar Matthäus s obitelji, obitelj Illy i mnoge druge osobe iz političkog, poslovnog i svijeta zabave.