ODOBRILA HANFA

Prime Tourist Resorts nudi preuzimanje Sunčanog Hvara po 21,37 kuna za dionicu

18.06.2016 u 11:50

Bionic
Reading

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je slovačkom Prime Tourist Resortsu ponudu za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara koje još nisu u njegovom vlasništvu, po cijeni od 21,37 kuna po dionici

Prime Tourist Resorts (PTR) objavio je početkom travnja ove godine da je sklopio ugovor o prijenosu dionica na temelju kojeg je stekao 8,97 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara, što čini 46,18 posto ukupnog temeljnog kapitala i glasačkih prava.

Slovačka tvrtka tada je sklopila i ugovor s Orcom o kupnji 3,06 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara, što čini 15,77 posto udjela u temeljnom kapitalu. Time slovačka tvrtka raspolaže s 12,03 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara i udjelom u temeljnom kapitalu od 61,95 posto.

Prime Tourist Resorts tada je najavio da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica – njih 7,4 milijuna, nakon odobrenja Hanfe

Hanfa je u petak odobrila PTR-u ponudu za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara.

Početkom prošloga tjedna, pak, održana je javna dražba na Zagrebačkoj burzi za prodaju državnog udjela u Sunčanom Hvaru, no nije bilo iskazanih ponuda za kupnju.

Dražba na Zagrebačkoj burzi održana je 13. lipnja po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), a na prodaju je bilo ponuđeno 5,8 milijuna dionica koje čine 29,94 postotni udio u Sunčanom Hvaru. Riječ je dionicama koje su u vlasništvu države, CERP-a i Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB).

Nominalna vrijednost ponuđenih dionica iznosi 116,26 milijuna kuna, dok je u pozivu za javnu dražbu taj paket ponuđen po početnoj cijeni od 162,77 milijuna kuna, odnosno 28 kuna po dionici.

No, po završetku dražbe s Burze su izvijestili kako "u postupku javne dražbe nije bilo iskazanih ponuda na kupnju".

Cijena dionice Sunčanog Hvara u petak je na burzi iznosila 23,99 kuna.