NOVI NATJEČAJI

Prijavite se i povucite novac i EU fondova

  • Autor: Ivana Jurišić
  • Zadnja izmjena 22.12.2015 11:11
  • Objavljeno 22.12.2015 u 11:08
EU fondovi

EU fondovi

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: LDProd/Thinkstock

Donosimo vam pregled otvorenih aktualnih natječaja iz EU fondova. Pronađite natječaj koji vam odgovara, počnite s pripremom projekta već danas i dobijte sredstva EU za vaše poduzeće!

1. Natječaj za program Eurostars 2

Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Ciljevi programa su:
•potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet;
•potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika;
•stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000,00 EUR ili do 70% udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

2. NAJAVA: Mjera 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“

Predmet natječaja je dodjela sredstava u okviru mjere 4, tip operacije 4.3.1. „Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice područne(regionalne) samouprave.

Visina potpore:
•najniža vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 150.000,00 EUR
•najviša vrijednost javne potpore po projektu može iznositi 15.000.000,00 EUR

Važna napomena: Indikativni datum objave natječaja je početkom 2016. godine. Navedeni datum isključivo je informativnoga karaktera te je naveden u svrhu olakšavanja pretraživanja. Napominjemo da otvaranje natječaja može kasniti u odnosu na službeno objavljene indikativne najave.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

3. Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere III.1. „Pripremna potpora“

Predmet ovog natječaja je dodjela pripremne potpore lokalnom razvoju pod vodstvom zajednice za izgradnju kapaciteta, osposobljavanja i umrežavanja u svrhu pripreme i provedbe lokalnih razvojnih strategija u ribarstvu (LRSR).

Cilj lokalnog razvoja pod vodstvom zajednice je povećanje zaposlenosti i teritorijalne kohezije putem promicanja gospodarskog rasta, društvene uključenosti, stvaranja radnih mjesta i pružanja podrške upošljivosti i mobilnosti radne snage u obalnim i kontinentalnim zajednicama koje ovise o ribolovu i akvakulturi, uključujući diversifikaciju aktivnosti u ribarstvu te prema ostalim sektorima pomorskog gospodarstva.

Ukupni iznos sredstva javne potpore je 2.470.588,00 EUR. Potpora se dodjeljuje po lokalnoj inicijativi, a najviši mogući iznos koji korisnik može ostvariti je 700.000,00 HRK. Intenzitet potpore iznosi 100%.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

4. Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere IV.4. „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“

Predmet ovog natječaja su ulaganja u preradu proizvoda ribarstva i akvakulture u okviru mjere IV.4. „Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture“.

Ukupni iznos sredstva javne potpore je 29.333.334,00 EUR. Potpora se dodjeljuje po korisniku, a najviši mogući iznos koji korisnik može ostvariti je 7.500.000,00 HRK.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

5. Poziv za dostavu prijedloga tematskih puteva na podvodnu kulturnu baštinu

Opći ciljevi su promicanje i stvaranje turističkih tematskih puteva na podvodne kulturne baštine i njezino očuvanje, promocija konkurentnosti obalnog i pomorskog sektora turizma te promicanja raznolikost u turističkoj ponudi.

Specifični ciljevi su:
•produljenje turističke sezone, s tim se pridonosi poboljšanju konkurentnosti malih i srednjih poduzeća te povećanju radnih mjesta;
•povećanje utjecaja na lokalno gospodarstvo i ljude sinergijom između turizma i kulture;
•transnacionalna suradnja među raznim akterima uz turistički lanac vrijednosti;
•poticanje diverzifikacije opskrbe europskih održivih i kulturnih turističkih proizvoda i usluga;
•unaprijeđenje tržišnog unosa i vidljivosti atraktivnih održivih europskih transnacionalnih turističkih ponuda podvodne baštine;
•bolja valorizacija europske prirodne i podvodne kulturne baštine i njegov potencijal za daljnji razvoj turističkog sektora;
•poboljšati očuvanje i promicanje podvodne kulturne baštine;
•poticati promocije ruta podvodne kulturne baštine za javnost.

Ukupni budžet koji stoji na raspolaganju za financiranje projekata iznosi 195.000,00 EUR. U iznimnim okolnostima budžet se može povećati i do 20%.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

6. Javni natječaj za prikupljanje i odabir projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu

Mjerom „Primijenjena istraživanja u pčelarstvu“ financiraju se projekti na temelju Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

Predmet mjere je financiranje projekata primijenjenih istraživanja u pčelarstvu. Tijekom posljednjih godina, diljem svijeta, brojna izvješća ukazuju na porast gubitaka pčelinjih zajednica. Potencijalni su uzroci brojni i utvrđeno je da u kombinaciji, odnosno zajedničkim djelovanjem, mogu prouzročiti propadanje pčelinjih zajednica. Stoga bi cilj ove mjere bio utvrditi međudjelovanje uzročnika bolesti pčela i vanjskih čimbenika, te njihov utjecaj na zdravstveno stanje i uginuća pčelinjih zajednica u Hrvatskoj.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

7. Poziv na podnošenje prijedloga 2016. – Program Erasmus+

Ciljevi ovog Poziva su između ostalog da se stope prijevremenog napuštanja školovanja smanje na razinu ispod 10% i da se omogući da najmanje 40% osoba u dobi od 30 do 34 godine dobije diplomu tercijarnog ili jednako vrijednog obrazovanja. To podrazumijeva i vodeće inicijative, posebno „Mladi u pokretu” i Program za nove vještine i radna mjesta.

Zatim borba protiv visoke stope nezaposlenosti u Europi, osobito nezaposlenosti mladih i dugoročne nezaposlenosti, promicanju kulture cjeloživotnog učenja, ublažavanju društvene isključenosti i promicanju aktivnog građanstva. Kvalitetna stažiranja i naukovanja, uključujući ona iz mikropoduzeća te malih i srednjih poduzeća, potrebna su kako bi se premostila praznina između znanja koje se dobije obrazovanjem i osposobljavanjem te vještina i sposobnosti koje se traže u svijetu rada te kako bi se povećala zapošljivost mladih.

Više informacija o navedenom natječaju pronađite ovdje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!