dobar kvartal

Prihodi Netflixa skočili za 34 posto, broj pretplatnika za 7 milijuna

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 17.10.2018 08:55
  • Objavljeno 17.10.2018 u 08:55
Netflix

Netflix

Izvor: Profimedia / Autor: NN

Prihodi Netflixa dosegnuli su u trećem tromjesečju 4 milijarde dolara, 34 posto više nego godinu dana prije, pri čemu je broj novih pretplatnika skočio za 7 milijuna, znatno više nego što su analitičari očekivali. Prema u utorak objavljenom poslovnom izvješću te kompanije, koja nudi televizijski i filmski program na internetu, čista dobit dosegnula je u proteklom tromjesečju 403 milijuna dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju.

Snažan rast prihoda i dobiti zahvaljuje se skoku broja pretplatnika u trećem tromjesečju za 7 milijuna, na ukupno 137 milijuna u svijetu, što je za trećinu više nego što su analitičari u anketi Reutersa očekivali.

Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milijun, a u svijetu za 5,9 milijuna.

„U trećem kvartalu zabilježili smo snažan rast na svim tržištima, uključujući Aziju”, navelo je u izvješću poslovodstvo kompanije, koje u tekućem tromjesečju očekuje rast broja pretplatnika za 9,4 milijuna. Pritom očekuje 1,8 milijuna novih pretplatnika u SAD-u, a 7,6 milijuna u svijetu.

Ti podaci pokazuju da Netflix snažno raste, unatoč jačanju konkurencije od strane Prime Videa, usluge internetske televizije tehnološkog diva Amazon.coma, ali i nekih drugih kompanija koje uvode online ponudu, kao što je medijski div Walt Disney.

Kada je osnovan 1997. godine Netflix je nudio samo mogućnost primanja DVD-a po fiksnoj cijeni, potom je proširio ponudu na internet omogućujući pretplatnicima gledanje filmova i drugih emisija na zahtjev. Od 2013. godine kompanija je počela proizvoditi vlastite, originalne emisije.

Netflix i u ovoj godini nastavlja povećavati investicije u stvaranje originalnog sadržaja, a smanjivati licencirane sadržaje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!