POSJET ERICSSONU NIKOLI TESLI

Premijerka Kosor našla novu inspiraciju

27.04.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Nakon što je jučer objavila rez u zdravstvu, premijerka Kosor u potrazi za dobrim vijestima nastavlja s turnejom po uspješnim kompanijama, kako bi pokazala da unatoč krizi nije sve tako crno. S jakom ministarskom postavom posjetila je tvrtku Ericsson Nikola Tesla, a predsjednici Uprave Gordani Kovačević pred novinarima je iskazala – divljenje

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zajedno s ministrima Darkom Milinovićem, Đurom Popijačem i Ivanom Šimonovićem danas je posjetila tvrtku Ericsson Nikola Tesla gdje se susrela s predsjednicom te kompanije Gordanom Kovačević.

Nakon sastanka i obilaska kompanije, Kosor je istaknula da je tvrtka Ericsson Nikola Tesla u kriznoj 2009. godini zaposlila 98 ljudi, mahom visokoobrazovanih, te ostala izvozno orijentirana, pokazujući da se i u teškim vremenima može uspješno poslovati.

'Mnoga iskustva Ericssona Nikole Tesle mogli bismo preslikati u Vladu i državnu upravu. Sve moje pohvale i divljenje Gordani Kovačević i svima koji joj pomažu', kazala je premijerka te podsjetila da ova kompanija, čiji je najveći pojedinačni vlasnik švedski Ericsson, dovršava dva projekta za hrvatsku Vladu: informatizaciju primarne zdravstvene zaštite koja će državi omogućiti dodatne uštede i informatizaciju zemljišnih knjiga i katastra.

'Premijerka dolazi u pravo vrijeme, jer uz mjere za gospodarski oporavak koje je predstavila ide implementacija informatičkih tehnologija, a Ericsson Nikola Tesla je regionalni, pa i globalni lider u najmodernijim komunikacijskim tehnologijama, sa snažnim istraživačkim centrom', izjavila je Gordana Kovačević.

Jadranka Kosor nije željela komentirati jučer predstavljenu reformu zdravstva, samo se kratko osvrnula na današnji štrajk solidarnosti: 'Sindikati su u borbi protiv korupcije i kriminala i u tome imaju moju punu potporu.'