NAKON FIZIČKOG SUKOBA S RADNICIMA

Predsjednik Uprave Jadrankamena dao ostavku

22.03.2012 u 13:46

Bionic
Reading

Predsjednik Uprave Jadrankamena Vedran Vilović jutros je Nadzornom odboru poduzeća podnio ostavku na tu dužnost, potvrdio je Hini u telefonskom razgovoru Vilović koji nije želio ništa više komentirati o toj svojoj odluci dodavši tek kako je 'sada sve na Nadzornom odboru'

Vilović je jučer splitskoj policiji prijavio trojicu radnika Jadrankamena koje je osumnjičio da su ga prvo verbalno napali na parkiralištu, a zatim da ga je jedan od njih povukao za uho.

Inače, do sukoba između sindikalista i predsjednika Uprave Jadrankamena Vedrana Vilovića došlo je kada su sindikalisti Upravi došli predati odluke Štrajkaškog odbora prema kojima je Uprava dužna predati sva vozila u vlasništvu Jadrankamena, a Štrajkaški odbor preuzima vlast u tvrtki.

Predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić potvrdio je da su on i još dvojica radnika bili u policiji na obavijesnom razgovoru pošto ih je Vilović prijavio da su ga fizički napali. 'Mi smo na parkiralištu zgrade uprave Jadrankamena u Splitu vidjeli Vilovića u skupocjenom autu, što nas je iritiralo jer mjesecima ne primamo plaće, a on se vozi u skupocjenom autu. Nakon što je Vilović izišao iz auta, mi smo ga pitali kada ćemo primiti plaće, porječkali smo se, ali nije bilo nikakvog fizičkog kontakta niti smo ga fizički napali', rekao je Drpić

U posljednje vrijeme u Jadrankamenu je u nekoliko navrata bio opći štrajk i to zbog neisplate plaća, otkaza za 28 radnika i naknadno još dvojice radnika, zbog čega je splitsko odvjetništvo po prvi put optužilo predsjednika uprave tvrtke zbog neisplata plaća. Vedran Vilović je tada tvrdio kako ga članovi Štrajkaškog odbora ucjenjuju. Početkom ožujka podnio je Trgovačkome sudu u Splitu prijedlog za pokretanje stečajnog postupka nad Jadrankamenom.

Osim glavne radne jedinice, u Pučišćima na Braču, Jadrankamen ima i radnu jedinicu u Selcima, dva kamenoloma na Braču te radne jedinice kod Trogira, prodajni centar u Kaštelima i administrativni dio u Splitu. Većinski vlasnik Jadrankamena je Bruno Orešar.