Young Presidents' Organization

Predsjednik Milanović susreo se s vodećim svjetskim poduzetnicima i poslovnim ljudima

08.07.2022 u 17:43

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović razgovarao je u petak sa članovima Young Presidents' Organization (YPO), udruge koja okuplja vodeće svjetske poduzetnike i poslovne ljude, a koji su se okupili u Zagrebu povodom događanja „YPO Electric Hypercar Experience“, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Na razgovoru s predsjednikom Milanovićem bilo je četrdesetak članova te globalne zajednice lidera i izvršnih direktora i to iz Belgije, Češke, Japana, Litve, Mađarske, Meksika, Nizozemske, Njemačke, Albanije, Rumunjske, SAD, Slovenije, Srbije, Turske, UAE i Hrvatske.

Odgovarajući na njihova pitanja, predsjednik Milanović govorio je gospodarskoj i političkoj situaciji u Hrvatskoj, ulozi europskih fondova za hrvatsko gospodarstvo, skorom uvođenju eura u Hrvatsku, odnosima u regiji, odnosno hrvatskom susjedstvu te nizu drugih tema koje su zanimale sudionike sastanka. Članovima YPO-a predstavljen je i katalog investicijskih mogućnosti u Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

YPO je osnovan 1950. godine u New Yorku i danas ima više od 30 tisuća članova u 142 države. Svi članovi postigli su značajan uspjeh u upravljanju već u mladosti, glavni su izvršni direktori u svojim tvrtkama ili organizacijama te danas upravljaju tvrtkama i organizacijama koje donose godišnji prihod od devet bilijuna dolara.

Europska regija YPO-a ima više od 3500 izvršnih direktora okupljenih u 84 ogranka, a među njima je i YPO Adriatic, koji je osnovan 2019. u Zagrebu te broji 29 članova.

Prije sastanka s Milanovićem, članovi YPO-a bili su na „Electric Hypercar Experience Eventu“ na kojem su dobili neposredan uvid u industriju električnih super automobila i hiper automobila. Moderator sastanka s predsjednikom Milanovićem bio je njegov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić, a udrugu je predstavio osnivač i direktor Insaka Saša Cvetojević, ujedno i jedan od osnivača YPO Adriatic, zaključuje se u priopćenju.