UPRAVA ZAGREBAČKOG VELESAJMA

'Postoje planovi za budućnost'

15.09.2011 u 22:15

Bionic
Reading

Uprava Zagrebačkog velesajma (ZV) tvrdi da tvrtka ima planove za budućnost, a da tvrdnje izrečene na današnjoj konferenciji za novinare Sindikata trgovine Hrvatske zbunjuju radnike i služe osobnoj promociji pojedinaca

Čelnici tog sindikata danas su zatražili smjenu uprave ZV-a držeći je odgovornom za gubitke i loše poslovne rezultate i optužujući je za politički klijentelizam, nedostatak vizije i neznanje u vođenju tvrtke.

Na upit za komentarom tih tvrdnji Uprava Zagrebačkog velesajma među ostalim odgovara kako planovi za budućnost postoje, kao i svijest uprave, i vlasnika ZV-a - Grada Zagreb i Zagrebačkog holdinga, da su rekonstrukcija i osuvremenjivanje ZV-a prijeko potrebni.

Uprava podsjeća da je ZV na temelju studije 'Razvoj Zagrebačkog velesajma 2010-2015. - u funkciji razvoja Grada Zagreba i gospodarstva Republike Hrvatske' pokrenuo inicijativu izgleda novog velesajma kod nadležnih gradskih ureda.

Sve je to, ističe se, pokrenuto dolaskom Mirele Bartolec na čelo ZV-a, koju sindikat proziva za nekompetentnost i da je njezin izbor bio mimo uvjeta natječaja.

Budući da je Grad Zagreb vlasnik i osnivač te ključan u definiranju vizije novog Zagrebačkog velesajma održani su inicijalni sastanci sa Gradskim uredom za strategijsko planiranje i sa Zavodom za zaštitu spomenika, te je odrađen obilazak čitavog prostora sa detaljnim obrazloženjima o trenutnom stanju te željenim stanjem, kažu u Upravi ZV-a.

Dodaju da je Ured za strategijsko planiranje Grada Zagreba proučio studiju i da smatra kako je smjer kojim se Uprava vodila vrlo kvalitetan.

Uprava ZV-a nadalje uz ostalo tvrdi da se zbog nečije osobne promocije uništava ugled ZV-a i tako diskreditiraju radnici koji pošteno obavljaju svoj posao.

Također tvrdi da ZV i Zagrebački holding nisu ignorirali sindikat te da od proljeća 2011. nije dobila nijednu sindikalnu inicijativu za održavanjem sastanka.