NOVI ULAGAČI

Poslovni anđeli pojačani s tri nova člana

26.01.2016 u 12:59

Bionic
Reading

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) primila je tri nova člana. Riječ je o Dariju Mareniću, Aljoši Domijanu te Draženu Turujliji, priopćeno je iz CRANE

'CRANE nastavlja rasti i sretan sam što možemo pozdraviti respektabilne pojedince i vrhunske poduzetnike kao nove članove. Ovo sve rezultat je dobrog rada CRANE-a u proteklom periodu te ujedno ovom prilikom zahvaljujem svim članovima koji se aktivno trude. Drago mi je što smo dobili i inozemnog člana što potvrđuje utjecaj CRANE-a i izvan Hrvatske. Za 2016. smo pripremili još konkretnije i ambicioznije planove o čemu će više riječi biti uskoro. Veći broj članova znači i veću vjerojatnost za investicije što nam je svima cilj te nastavljamo dalje punom snagom', izjavio je Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a.

Dario Marenić poduzetnik je s 34 godina iskustva te osnivač tvrtke Elda d.o.o. specijalizirane za proizvodnju tekućina za elektronske cigarete koja trenutno broji 24 zaposlenika i izvozi u više od 80 zemalja svijeta. Dario je ujedno i nositelj brojnih nagrada priznatih u cijelom svijetu. Njegova tvrtka Elda d.o.o. 2000./2001. bila je među top sedam posto po ukupnom prometu u Hrvatskoj.

Aljoša Domijan poznati je slovenski investitor, poduzetnik i poslovni anđeo s ekspertizom u području autoindustrije, Internet medija, marketinga i prodaje startup-ova. Sa svojom online trgovinom enaA.com zarađuje više kroz prodaju i publikacije nego što potroši na Facebook, Google, Twitter, marketing, SEO, viralne agencije i poreze. U preko 20 godina poslovanja, ostvario je više od pola milijarde eura prometa bez gubitaka. Čest je predavač na brojnim konferencijama i skupovima te redovito objavljuje svoje članke u raznim medijima i magazinima - Finance, Delo, Dnevnik, Podjetnik i DNE Tehno.

Dražen Turujlija visoko je kvalificirani odvjetnik s bogatim iskustvom stečenim kroz rad u nekim od najprestižnijih međunarodnih korporativnih odvjetničkih društava. Svoju karijeru započeo je 2005. godine kao porezni savjetnik u KPMG-u u Parizu, a nastavio u Gide Loyrette Nouel gdje je ponajviše radio kao porezni savjetnik na kompleksnim prekograničnim transakcijama. 2008. počinje raditi za tvrtka DLA Piper, u Beču, gdje je savjetovao brojne internacionalne klijente oko investicija u centralnu i istočnu Europu. Od 2014. godine, Turujlija se pridružuje Reyl Private Officeu kao porezni planer.