'poduzetnici budućnosti'

Poslodavci pokreću natječaj s fondom od 250.000 kuna; evo tko se može prijaviti

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 04.03.2019 12:00
  • Objavljeno 04.03.2019 u 12:00
Gordana Deranja, predsjednica HUP-a

Gordana Deranja, predsjednica HUP-a

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ponovno je pokrenula natječaj "Poduzetnici budućnosti", namijenjen srednjim školama, u kojem će se nagraditi najbolji poduzetnički projekti i ideje s ciljem aktivnije promocije poduzetništva među mladima, izvijestili su u ponedjeljak iz HUP-a

Natječaj, koji bi trebao probuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom, organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Prošlogodišnji natječaj "Poduzetnici budućnosti" izazvao je velik interes među srednjoškolcima - bilo je više od 175 zaprimljenih prijava, dok je prvih pet najboljih projekata predstavljeno na Danu poduzetnika, gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora.

Natječaj je otvoren od 4. ožujka do 15. travnja s nagradnim fondom od 250.000 kuna, a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola, s tim da pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

Predsjednica HUP-a Gordana Deranja istaknula je tim povodom da je za razvoj našega društva neophodno poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom, dodavši kako je važno da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači.

"Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njene realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu doprinijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje", naglasila je Deranja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!