BOGAT PROGRAM

Posjetite Sajam stipendija i probajte simulator leta

10.10.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 13. listopada 2016. na Sveučilištu u Rijeci

Posebne zanimljivosti ovogodišnjeg Sajma bit će prezentacija visokotehnoloških uređaja poput simulatora letenja avionom MIG i aplikacije 'Slavni dvojnik'. Iz programskog dijela Sajma izdvajamo inovativan program pod nazivom 'Speed dating sa stipendistima'.

Glavni cilj Sajma stipendija i visokog obrazovanja je kvalitetno informirati srednjoškolce, studente i njihove roditelje o mogućnostima studiranja i financiranja studija u Hrvatskoj i inozemstvu. Taj cilj će na ovogodišnjem Sajmu biti ostvaren kroz predstavljanje više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12 zemalja Europe i svijeta koji će predstaviti svoje studijske programe i programe stipendiranja.

Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, održat će se i popratni program. Tako će na ovogodišnjem Sajmu predstaviti inovativan program 'Speed dating sa stipendistima', a posjetitelji će imati priliku isprobati i simulator letenja te aplikaciju 'Slavni dvojnik'.

Posjetitelji Sajma moći će isprobati i simulator letenja avionom MIG, koji će predstaviti Ministarstvo obrane. Riječ je o kompjuterskom simulatoru letenja avionima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Simulator se sastoji od originalnog sjedala aviona povezanog s računalom i ekranom na kojem se prikazuje let. Posjetitelji Sajma moći će isprobati let školskim avionom PC-9 te borbenim avionom MiG-21.