program stipendiranja

Pogledajte kako u Valamaru rješavaju problem manjka stručne radne snage

19.09.2018 u 13:58

Bionic
Reading

Stipendije u iznosu od 1200 kuna mjesečno Valamar dodjeljuje učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj

Stipendije se dodjeljuju u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja, a u program će u ovoj školskoj godini biti uključeno 400 učenika. Stipendiranje učenika Valamar osigurava u suradnji s Ministarstvom turizma. Učenici tijekom stipendiranja moraju redovito pohađati nastavu, upisati godinu i uredno maturirati.

'Prednost rada u Valamaru je osobni i profesionalni razvoj u struci, uključivanje u stručna osposobljavanja i programe nagrađivanja. Dugoročno povezivanje s poslodavcem moguće je ostvariti prvo kroz status stalnog sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i redovnim stažem. Stipendistima koji se zaposle u Valamaru kompanija pruža mogućnost razvoja karijere putem niza vrhunskih edukacijskih programa kao što je primjerice Valamar akademija, koja zaposlenike priprema za specijalističke i voditeljske pozicije', ističe Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamaru.

Tako učenici imaju priliku odraditi praksu u jednoj od Valamarovih destinacija, a nakon završetka školovanja osigurano im je prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Također, onima koji dolaze iz drugih destinacija osigurani su smještaj i prehrana na teret poslodavca.

Ciljevi su potaknuti i podržati mlade u Hrvatskoj u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko-turistička zanimanja te kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske, kao i aktivno partnerstvo obrazovnim institucijama u programima budućih centara kompetencija.

  • +10
Valamar Riviera Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL