OBNOVLJENI EXCELSIOR

Pogledajte kako izgledaju luksuzne sobe u koje su uloženi deseci milijuna kuna

28.06.2017 u 10:56

  • +19

Hotel Excelsior

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jadranski luksuzni hoteli

Bionic
Reading

Uz prigodnu svečanost, sinoć je u Dubrovniku otvoren obnovljeni kultni dubrovački hotel Excelsior. Vlasnik hotela, tvrtka Jadranski luksuzni hoteli (JLH), obnovila ga je prema projektu renomiranog domaćeg arhitektonskog studia BF u suradnji sa studijem Franić Šekoranja

U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana JLH je uložio pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine. 

'Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni 'revival' zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja, unoseći dašak glamura, stila i posebnoga šarma kroz čitavo proteklo stoljeće', ističu iz JLH-a.

Hotel Excelsior raspolaže sa 158 smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cjeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio - The Tower.

'Pažljiva obnova originalnog dijela hotela - Vila Odak - zadržala je aristokratske detalje dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji', navode iz JLH-a.

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela.

Na svečanom otvorenju okupljenima se obratio, piše Dubrovački vjesnik, predsjednik Uprave Jadranskih luksuznih hotela Camilo Souza koji je pohvalio projektante, izvoditelje radova, arhitekte i sve koji su sudjelovali u obnovi koja je, kako je istaknuo, završena unutar vremenskih i financijskih okvira.

Vlasnik grupacije JLH Davor Lukšić svima je zahvalio što su pomogli da hotel velike tradicije zasja u suvremenom ozračju, a gostima se na kraju obratio i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

U ime premijera i Vlade RH pozvao je sve hotelijere i turističke radnike na zajedništvo te pozdravio svaki ovakav doprinos investicijama u turizam koji se, naglasio je, mora okrenuti kvaliteti. Među uzvanicima na svečanosti bili su i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić te državni tajnik za turizam Frano Matušić, piše Dubrovački vjesnik.