INVESTICIJA OD 11 MILIJUNA EURA

Krk dobiva superluksuzni hotel, pogledajte kako će izgledati

01.06.2017 u 14:15

  • +4

Hotel Krk

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Degrad

Bionic
Reading

Iduće godine grad Krk trebao bi dobiti luksuzni hotel originalnog izgleda za klijentelu dubokog džepa. Investitor je građevinska tvrtka Degrad Development Group u vlasništvu Denisa Šikljana

Ukupna visina investicije je oko 11 milijuna eura. Hotel će imati 35 soba i krovni bazen na čijem će dnu biti natpis na glagoljici, dok će pročelje biti izvedeno od drva i betona.

'Objekt će imati velike i luksuzne sobe. Idemo na mali broj gostiju dubljeg džepa. Ponudit ćemo im i izvanhotelske aktivnosti. U planu je kupnja broda za izlete, moći će samostalno koristiti male barke, namjeravamo imati i luksuznu limuzinu… Bit će to šira priča od samog objekta', rekao je za tportal Šikljan.

Dodaje kako nije riječ o klasičnom hotelskom biznisu, već mu je želja kroz hotel promovirati svoj glavni proizvod – luksuzne vile. Šikljan se izgradnjom i prodajom ekskluzivnih vila bavi zadnjih 20 godina. Na otoku Krku je izgradio stotinjak objekata, a cijena pojedinih vila penje se i do pola milijuna eura.

'Hotel će nam biti dobar mamac za kupce naših budućih nekretnina. Da smo se mislili ozbiljno baciti u hotelijerstvo, tada bismo izgradili objekt sa 150 soba na nekoj jeftinoj lokaciji. Ali to nas ne zanima. Nama je želja promovirati taj luksuzni segment turizma i podići samu kvalitetu destinacije. Ne očekujemo neki ekstraprofit od hotela', istaknuo je Šikljan.

Budući hotel bit će smješten u središtu Krka, uz lungomare i gradsku plažu. Ideja je da se od hotela prema moru stepenasto pružaju mediteranski vrtovi. Hotel će gostima nuditi wellness, imat će a la carte restoran, kao i bogat vinski podrum.

U ponudi će biti i whiskey i cigar bar na otvorenom. Na krovu će se nalaziti infinity bazen od 125 kvadrata s terasom za sunčanje, s koje će pucati pogled na grad i gradske zidine.

Izvedbeni projekt je gotovo završen, a iza njega stoji hrvatski studio Lotus Architecti.