ZDRAVI I FIT

Pogledajte kako će se od sada vježbati u PIK Vrbovcu

06.04.2016 u 15:02

Bionic
Reading

Poliklinika Aviva, u suradnji s PIK Vrbovcem, pokrenula je pilot-projekt pod nazivom Zdravo radno mjesto. Cilj ovog projekta prevencija je bolnih stanja koja mogu nastati pri obavljanju svakodnevnih poslova na radnom mjestu, ali i kod kuće, poručili su u srijedu iz koncerna Agrokor Ivice Todorića, u čijem sastavu posluju PIK Vrbovec i Poliklinika Aviva

U PIK Vrbovcu održano je prvo u nizu predavanja, u sektoru proizvodnje svježeg mesa. Stručni tim Poliklinike Aviva osmislio je i prilagodio vježbe radnoj jedinci nakon uvida u vrstu i način izvođenja poslova na radnom mjestu. Doktorica medicine rada Martina Elez održala je predavanje o najčešćim problemima s kojima se radnici susreću u svakodnevnom obavljanju poslova.

Praktični dio predavanja održala je magistrica kineziologije Ivančica Vadjon iz medicinskog fitnes-centra Poliklinike Aviva, izvevši sve vježbe sa zaposlenicima. Također, zaposlenici su imali priliku čuti nešto više o zdravoj prehrani o kojoj je govorila magistrica nutricionizma Mirela Marić, voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine Poliklinike Aviva.

Pravovremenom brigom za zdravlje mogu se spriječiti potencijalne tegobe koje priroda određenog radnog mjesta može prouzročiti. Vježbanje ima glavnu ulogu u procesu prevencije, a vrlo su važni načini izvođenja te kvaliteta pokreta – od vježbi koje će pomoći pripremiti tijelo za rad, ispravnog načina držanja tijela prilikom obavljanja svakodnevnih poslova, do opuštanja i istezanja tijela nakon završetka rada.

Vježbe su otisnute na plakatima koji su postavljeni na radnim mjestima, jednostavne su i ne oduzimaju puno vremena te će sigurno pridonijeti očuvanju zdravlja i ugodnijem radu zaposlenika, što je svrha ovog projekta.

Poliklinika Aviva planira nastaviti suradnju sa svim kompanijama unutar koncerna Agrokor kako bi pomogla u očuvanju zdravlja zaposlenika, poručili su iz Agrokora.