ČEŠKA INVESTICIJA

Počinje gradnja logističkog centra RC Zone Samobor vrijednog 75 milijuna eura

20.12.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Češki investitor RC Europe ishodio je građevinsku dozvolu za izgradnju distributivno-logističkog centra u gospodarskoj zoni Bobovica u Samoboru vrijednog 75 milijuna eura, a otvorenje centra je planirano za 2024. godinu, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Kako se navodi u priopćenju, ta investicija ima potencijal otvoriti stotine novih radnih mjesta, a centar bi trebao uključivati 86.000 četvornih metara skladišnog prostora, izgrađenog po najmodernijim principima zelene gradnje pogodnog za logističku i proizvodnu djelatnost.

Generalni direktor RC Europe Antonín Dillenz izjavio je kako mu je zadovoljstvo potvrditi da se njihov projekt izgradnje centra RC Zone uspješno nastavlja.

"S ishođenom građevinskom dozvolom nestala je i zadnja prepreka za realizaciju naše investicije koju nestrpljivo čekaju i potencijalni zakupci i partneri s kojima smo u pregovorima od početka godine", istaknuo je.

Centar će, kako je naveo, predstavljati jedinstven primjer potpuno zelene i održive gradnje u segmentu logistike u zemlji, a ta će investicija doprinijeti i kvaliteti života lokalnog stanovništva, ne samo kroz nova radna mjesta, već i kroz razvoj infrastrukture i bolju prometnu povezanost Samobora i okolice.

"Hrvatska je konačno na pragu Schengena i eurozone. Za nas to znači daleko manje troškove poslovanja i transporta, u logistici su granične kontrole dio svakodnevice, stoga Europa bez granica za nas uistinu znači uštedu vremena i novca", izjavio je u priopćenju Dillenz.

Otvorenje centra, kako je rekao, planirano je za 2024. godinu.

RC Europe već je ishodio potrebne građevinske dozvole za gradnju pristupne ceste i izmještanje Breganskog kolektora te završio većinu infrastrukturnih radova, čime je omogućena daljnja realizacija investicije, navodi se u priopćenju

Uz izgradnju pristupne ceste, nedavno su završeni i radovi na području rotora, uključujući vertikalnu signalizaciju te je završen proces izgradnje oborinske odvodnje, a započela je i izgradnja javnog parkinga i pristupnog mosta do centra.

RC Europe, češka razvojno-investicijska tvrtka je aktivna na međunarodnom tržištu od 2005. godine.

Nakon značajnog iskustva u gradnji i upravljanju shopping parkovima i poslovno-stambenim zgradama, projektom RC Zone Samobor grupacija ulazi i u segment logistike, navodi se u priopćenju.