okupili se developeri

[FOTO] Počeo Infobit Shift u Zadru, uživo sudjeluje oko 3, a iz svijeta ju online prati još 10 tisuća sudionika

07.09.2021 u 13:12

Bionic
Reading

Dvodnevna međunarodna developerska konferencija Infobip Shift, iza koje stoji hrvatska IT tvrtka Infobip, otvorena je u utorak u Zadru, a okupila je uživo oko tri tisuće domaćih i sudionika iz svijeta te još oko 10 tisuća online

S tolikim brojem sudionika uživo i pratitelja online ta je konferencija jedna od najvećih svoje vrste u Europi i šire, a u Zadru se uz sve propisane epidemiološke mjere održava 7. i 8. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, prilagođenoj za tu priliku za radionice, predavanja te prateću izložbu proizvoda i rješenja.

Konferenciju su otvorili član uprave Infobipa za odnose s developerima Ivan Burazin i suosnivač i glavni tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.

Burazin je rekao da će se konferencija najviše baviti onime čime se najviše bave i developeri tj programeri, a to je rješavanje problema.

Među onima koji su stigli u Zadar ili Infobip Shift prate online su mnogi predstavnici velikih globalnih tehnoloških kompanija, poput Googlea, Amazona, Microsofta, SAP-a, Infobipa, Synka i drugih, a organizatori su zadovoljni i odazivom sa svih strana svijeta, iz Azije, SAD-a i Meksika, Afrike itd.

Predavači će govoriti najviše o trendovima koji oblikuju ICT i ukupno tehnološku industriju, dok atraktivnost konferencije podižu i prateći programi, kao i predstavljanje oko 200 startupova i njihovih ideja, rješenja i proizvoda.

  • +19
Infobit Shift u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Kako će na konferenciji biti i mnogi investitori, organizatori očekuju mogućnost da već na njoj pokažu interes za suradnjom s nekim od startupova,

Burazin je na otvaranju istaknuo i da Infobip Shift (koji je objedinio bivšu Infobipovu developersku konferenciju s tehnološkom Shift, nakon što ju je Infobio akvizirao) i sve oko konferencije nije bilo jednostavno organizirati s obzirom na veliko zanimanje iz svijeta, ali i epidemiološku situaciju i pandemiju.

Ponovio je ambiciozne planove za tu konferenciju, a koji uključuju i moguće širenje u regiji, Europi i šire, ali i nastavak utvrđivanja Hrvatske kao IT središta ovog dijela Europe.