KRENULA SEZONA NAJMA

Počela je potraga: Kako do stana u Zagrebu za 200 eura mjesečno

29.08.2016 u 13:52

Bionic
Reading

Od sredine kolovoza do kraja rujna sezona je najveće potražnje za najmom stanova. U tom razdoblju studenti iz drugih gradova koji nisu izborili mjesto u studentskim domovima kreću u potragu za stambenim prostorom. Provjerili smo kako se kreću cijene najma na najfrekventnijem, zagrebačkom tržištu

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, najtraženiji dio grada je centar, a nakon njega najviše su se pretraživali stanovi za najam na području Maksimira i Trešnjevke

Iako se na tržištu nalazi mnogo nekretnina za najam, ponekad nije jednostavno pronaći idealan stan koji će zadovoljiti uvjete lokacije i cijene te k tome još i zadovoljiti estetske kriterije.

Naime, najniže cijene najčešće imaju loše uređeni stanovi smješteni na periferiji, dok visoke cijene najma najčešće imaju oni bolje opremljeni i uređeni, kao i oni na dobrim lokacijama.

Najjeftinije u Novom Zagrebu, najskuplje u centru

Najniže cijene najma zagrebačkih stanova oglašavane su na području Novog Zagreba te na istočnom dijelu grada, dok su najviše cijene zabilježene u središtu grada.

Zagrebački stanovi površine između 20 i 40 metara kvadratnih u prosjeku su oglašavani po cijeni od 300 eura mjesečno. Pritom su najviše prosječne tražene cijene zabilježene u centru gdje se za mjesečni najam u prosjeku traži oko 380 eura, dok su najniže cijene zabilježene u Novom Zagrebu gdje je mjesečna najamnina takvih stanova u prosjeku iznosila oko 250 eura.

Stanovima površine od 40 do 60 'kvadrata' prosječna tražena najamnina trenutno iznosi oko 400 eura. Paleta cijena traženih najamnina stanova ove površine u Zagrebu je vrlo široka pa se na rubnim dijelovima grada mogu pronaći lošije opremljeni stanovi s najamninama oko 200 eura i manje, dok se za luksuzne stanove na boljim lokacijama kao što je centar grada ponekad traže najamnine više i od 1000 eura.

Veći stanovi i do 1.300 eura

Najskuplji zagrebački stanovi za najam površine od 40 do 60 kvadrata oglašavani su u centru gdje su najamnine u prosjeku iznosile 515 eura, dok se najniži iznosi traže u Novom Zagrebu, 330 eura.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com prosječne tražene cijene najma većih stanova, onih površine između 60 i 80 metara kvadratnih, u Zagrebu iznose oko 480 eura. Stanovi ovih kvadratura oglašavaju se za već od oko 200 eura mjesečno na istočnom dijelu grada pa sve do oko 1.300 eura za stanove koji se nalaze u centru.

Prije nego što krenete u potragu za idealnim stambenim prostorom, provjerite koje vas zamke vrebaju u pronalasku idealnog stambenog prostora.