ODLUČILA SKUPŠTINA

Pobjeda mirovinaca, imaju većinu u Nadzornom odboru Podravke

21.02.2017 u 14:50

Bionic
Reading

Skupština dioničara danas je imenovala četiri nova člana Nadzornog odbora (NO) Podravke. U NO su ušla tri predstavnika države, Luka Burilović, Marko Kolaković i Slavko Tešija, te predsjednik RBA mirovinskog fonda Damir Grbavac

Podsjetimo, državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) tražio je da se u NO koprivničke tvrtke uvrsti, uz Burilovića, Tešiju i Kolakovića, i Sandra Fuček Šanjić, ali ona je na kraju otpala.

Iz izvora bliskih Podravci doznajemo kako su mirovinski fondovi inzistirali da imaju većinu u NO-u. Ulaskom Grbavca to su i ostvarili.

Nadzorni odbora sad čine predstavnici mirovinaca Dubravko Štimac (predsjednik NO-a), Petar Vlaić, Dinko Novoselac i Damir Grbavac, tri predstavnika države Burilović, Kolaković i Tešija, neovisni stručnjak Petar Miladin dok je Ksenija Horvat predstavnica radnika.

Nakon imenovanja novog NO-a na redu je formiranje nove Uprave. Izvjesno je kako na njenom čelu više neće biti SDP-ovac Zvonimir Mršić.

'NO će imenovati Upravu. Skupština je odradila svoj posao, ja sam obavio svoj posao', kazao je ministar Goran Marić, javlja N1 televizija.

 

Na novinarsko pitanje zašto je on vodio skupštinu, a država nije većinski vlasnik Marić je odgovorio: 'Zašto ste vi agresivni? Ovo je simbolična gesta, jer je RH najveći pojedinačni dioničar'.

Poslovanje protekle četiri godine nije želio komentirati, jer kako kaže, danas su na skupštini bile samo dvije točke, opoziv starih i imenovanje novih članova.

Na pitanje novinara je li se država odrekla jednog mjesta u Nadzornom odboru, Marić je kazao kako se država ničega ne odriče.

'Država ima tri predstavnika od devet članova nadzornog odbora Podravke što je ekvivalent participacije vlasništva', zaključio je on, piše ePodravina.

Dubravko Štimac, kojem je skupština dala povjerenje da nastavi obnašati dužnost šefa nadzornog odbora, najavio je kako do kraja tjedna nadzorni odbor mora imenovati novu upravu.

Na pitanje odlazi li Mršić kaže da to ne može potvrditi te da prvo mora sjesti Nadzorni odbor.