nema pomoći

Pilana i drvoprerađivački Cedar odlaze u stečaj zbog duga od deset milijuna kuna

10.12.2021 u 16:33

Bionic
Reading

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u petak je otvoren stečaj tvrtke za trgovinu i preradu drva Cedar, koja u Vrbovskom ima pilanu i veći drvoprerađivački kompleks, doznaje se sa suda.

Kako stoji su sudskom rješenju objavljenom na e-oglasnoj ploči sudova, tvrtka Cedar, koja ima sjedište u Kastvu, na dan otvaranja stečaja ima neizvršene obveze od 10,5 milijuna kuna.

Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Dubravka Stašić, a ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine, kao i ročište vjerovnika na kojem će se na temelju izvješća stečajnog upravitelja odlučivati o daljnjem tijeku stečajnog postupka zakazani su za 7. travnja 2022.

Vjerovnici stečajnog dužnika pozvani su da u roku od 60 dana od dana objave rješenja prijave svoje tražbine stečajnom upravitelju i obavijeste ga o svojim pravima.

Rješenju o pokretanju stečaja prethodio je prijedlog Financijske agencije za otvaranje stečajnog postupka iz svibnja, uz obrazloženje da na dan 18. svibnja 2021. dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana od 4,7 milijuna kuna.

Privremena stečajna upraviteljica je u lipanjskom Izvješću o gospodarsko-financijskom stanju dužnika navela da kod dužnika postoji stečajni razlog insolventnosti, odnosno nesposobnosti za plaćanje, budući je račun dužnika neprekidno blokiran duže od 120 dana te da su ispunjeni uvjeti iz Stečajnog zakona, jer dužnik ne može trajno ispunjavati svoje obveze.

Također je navela da stečajni dužnik ima imovinu čijim bi unovčenjem bilo moguće podmiriti troškove vođenja stečajnog postupka.