enikon aerospace

U Vukovaru će se proizvoditi dijelovi za Airbuse, Penava najavio da zapošljavanje kreće već u travnju

26.02.2020 u 09:31

Bionic
Reading

U travnju se u Vukovaru otvara podružnica tvrtke Enikon Aerospace s 50 zaposlenih. Prvi je to put u povijesti da će se u ovom gradu proizvoditi dijelovi za avioindustriju

'U travnju prva zapošljavanja u avioindustriji', napisao je na Facebooku gradonačelnik Vukovara Ivan Penava nakon posjeta sjedištu tvrtke Enikon Aerospace u Zagrebu, koja će, dodao je, uskoro otvoriti svoja vrata u Vukovaru.

U vukovarskoj podružnici bit će 50 novozaposlenih radnika. Oni će se uputiti na edukaciju u trajanju od šest mjeseci do godinu dana.

Penava se pohvalio činjenicom kako će se prvi put u povijesti u Vukovaru proizvoditi dijelovi za avioindustriju u realizaciji svjetskog lidera u proizvodnji zrakoplovnih interijera. Ogromnim iskorakom smatra i zapošljavanje minimalno 200 osoba u narednom razdoblju.

Fokus Enikon Aerospacea, prema pisanju Lidera, je na plastičnim dijelovima unutrašnjosti aviona, od stropa do prostora za prtljagu, bočnih panela i prozora, vrata, kokpita i drugog. Više od dva desetljeća kompanija je radila na svim Airbusovim programima, a proizvodnja je prilično automatizirana i robotizirana.

Ova tvrtka ima pogone u Zagrebu i Njemačkoj.