TRŽIŠTE KAPITALA

Rast CROBEX-a uz skok Đure Đakovića

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic

Nakon jednog dana predaha domaće tržište kapitala vratilo se u zeleni teritorij. CROBEX je ojačao 0,5 posto, a uži indeks CROBEX10 zaključio 0,6 posto u zelenom. Prehrambeni sektor, čiji je indeks pao 1,3 posto, predvodio je gubitnike, dok se rast odvijao u blue-chip izdanjima s prime tržišta. Likvidnost je nastavila na skromnoj razini, te je protrgovano svega 5,4 milijuna kuna, što približno razina na kojoj se trgovalo u zadnja tri trgovinska dana.

Svega je jedan milijunaš bio u redovnom trgovanju, i to dionica Valamar Riviere koja je na 1,2 milijuna kuna prometa upisala rast cijene od 0,8 posto.

Po prometu slijedi dionica Dalekovoda koja je porasla 0,3 posto, pri 690 tisuća kuna prometa.

Među top deset najlikvidnijih izdanja bio je svega jedan gubitnik i to dionica Ingre koja je pala 0,6 posto dok titula gubitnika dana ide dionici Varteksa koja je potonula 19 posto, te su izbrisani svi dobitci iz dana ranije kada joj je cijena skočila oko 21 posto.

Na strani dobitnika odskače dionica Đuro Đaković Grupe koja je uzletjela 17 posto te time s Varteksom zamijenila mjesto na poziciji glavnog dobitnika.

Dobitnik dana Đuro Đaković +17,21% 4,70

Gubitnik dana Varteks -18,70% 9,35

CROBEX +0,52% 1.617,08

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!