11. combisova konferencija

Ovim studentima se itekako isplatilo to što su počeli raditi tijekom studija

08.09.2017 u 15:29

Bionic
Reading

FER-ovci Ivan Nikolić i Domagoj Ursa posljednje studentske dane proveli su radeći u Combisu, a odmah nakon završetka studija čekao ih je posao

Ivan Nikolić počeo je raditi nakon završetka preddiplomskog studija. Ubrzo je odabran u tim od 40 studenata iz cijelog svijeta za OpenLab program u institutu CERN (Švicarska), gdje je radio na projektu iz područja softverski upravljanih mreža.

Tamo je naučio brojne profesionalno korisne stvari, a usto je stekao veliko životno iskustvo. Po povratku u Hrvatsku radio je kao stipendist na zajedničkom projektu FER-a i Combisa u području softverski upravljanih mreža (SDN), a nakon diplome se zaposlio u Combisu i nastavio rad na naprednim mrežnim tehnologijama.

'Dio sam tima koji radi na zahtjevnim i zanimljivim projektima. Kolege mi rado pomažu, a nađemo vremena i za zajedničko opuštanje i razne sportske aktivnosti u Combisovu Zen roomu. Iz moje perspektive, najveća prednost rada u kompaniji poput Combisa je mogućnost rada u svim područjima telekomunikacija, pogotovo računalnih mreža, koje su me najviše zanimale. Također, radi se s najnovijim tehnologijama pa tako mogu vidjeti da stvari o kojima slušamo na fakultetu imaju svoju primjenu i u praksi', kaže Nikolić.

Domagoj Ursa također je bio Combisov stipendist koji je, kao i Ivan, radio na zajedničkom projektu FER-a i Combisa u području softverski upravljanih mreža (SDN) te se i on nakon diplome zaposlio u toj firmi i nastavio rad na naprednim mrežnim tehnologijama.

'Svakom bih preporučio da počne raditi za vrijeme studija. Osim očitih prednosti, kao što su džeparac i stjecanje praktičnog iskustva, iz prve ruke možeš iskusiti ono što te stvarno čeka nakon završetka studija. Govoreći iz vlastitog iskustva, na poslu je uvijek bilo razumijevanja za moje studentske obaveze, a Combis mi se čini kao idealno mjesto u kojem bih mogao nastaviti unapređivati svoje vještine stečene na fakultetu te raditi na zanimljivim i inovativnim projektima s osobama od kojih stvarno mogu puno naučiti', kaže Ursa.

Nikolić i Ursa primjer su toga kako mladi IT-ovci u Hrvatskoj imaju mogućnost zapošljavanja i profesionalnog razvoja.

'U Hrvatskoj ima jako puno mogućnosti jer je sve više kompanija koje se bave IT-om, pogotovo u području razvoja softvera. Osim toga, tvrtke sve češće zapošljavaju studente. U mojoj generaciji na FER-u 90 posto studenata se zaposlilo i prije završetka fakulteta', komentira Nikolić, koji već ima iskustvo rada u međunarodnom okruženju.

Jedna od vodećih ICT konferencija u Hrvatskoj i regiji je Combisova konferencija, koja se ove godine održava od 27. do 29. rujna u Šibeniku, a jedan od medijskih pokrovitelja je i tportal.hr.

Na besplatne kotizacije i prijevoz mogu računati svi redovni studenti FER-a i FOI-ja te redovni studenti upisani na smjerove računarstva PMF-a, TVZ-a i Algebre. O ovome više saznajte na internetskim stranicama Combisove konferencije.