prve ovogodišnje mjere

Ova županija poduzetnicima dijeli 300.000 eura, prijave se otvaraju uskoro

05.04.2024 u 10:41

Bionic
Reading

Bjelovarsko-bilogorska županija ove je godine u proračunu osigurala 301 tisuću eura bespovratne pomoći poduzetnicima, a od osam predviđenih mjera, prijave za prve četiri otvaraju se u ponedjeljak

Najavljujući novi krug poticaja, župan Marko Marušić na konferenciji za novinare u petak naglasio je da je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano 30-ak tisuća eura više nego lani.

„Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja poticati obrtnike i gospodarstvenike. U ponedjeljak otvaramo javni poziv za prve četiri mjere, uključujući i onu najpopularniju, za nabavku novih i rabljenih strojeva. Ostale mjere su sufinanciranje implementacije obnovljivih izvora energije, uvođenje sustava kvalitete i ulaganje u ispunjenje uvjeta za bike&bed standard u turizmu”, istaknuo je Marušić.

Javni poziv za sljedeće dvije mjere bit će otvoren u lipnju, a za zadnje dvije početkom rujna. Javni pozivi traju do utroška novčanih sredstava, a najkasnije do 15. studenog ove godine.

Predsjednik županijske Obrtničke komore Damir Pavec kazao je da se nastavlja trend otvaranja novih obrta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

„Trenutno smo na 1.486 aktivnih obrta, a od početka godine otvoreno je 67 novih. Siguran sam da ćemo do kraja godine prijeći magičnu granicu od 1.500 obrta, a to je nešto što doista nisam očekivao”, poručio je Pavec.

Predsjednik županijske gospodarske komore Damir Pavlović naveo je da poduzetnici s područja Bjelovarsko-bilogorske županije zapošljavaju više od 15,5 tisuća radnika, ali da i nisu navikli da im se nešto daje.

„Mi u gospodarstvu nismo naučili dobivati, i ovo je velika stvar za nas. Bez poticajnih mjera Vlade i Županije neki od nas ne bi preživjeli, a neki se ne bi mogli razvijati”, istaknuo je Pavlović te dodao da će se svaki euro uložen u poticanje poduzetništva višestruko vratiti.