Ivan Pukšar

Oglasio se bivši vlasnik Kompasa: Bolanča laže! Agencija je prije nego što ju je on preuzeo uredno poslovala

12.10.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Bivši vlasnik i direktor agencije Kompas Ivan Pukšar odbacio je sve optužbe koje je u petak protiv njega iznio Matko Bolanča, sadašnji većinski vlasnik te agencije

Bolanča je zatražio stečaj Kompasa, a bivšu upravu je optužio za računovodstvenu prijevaru te je protiv odgovornih osoba 25. rujna podnio kaznenu prijavu DORH-u.

S druge strane Pukšar tvrdi kako Bolanča krivnju svog neuspjelog upravljanja Kompasom pokušava svaliti na njega.

'Bolanča odvraća pažnju i odgovornost sa činjenica da je Kompas u nekoliko zadnjih mjeseci od svojih klijenata i poslovnih partnera naplatio značajna novčana sredstva za koja nije bio u mogućnosti pružiti uslugu niti vratiti novac – koji je očito nestao. Naime, navedeni, a netočni i neprovjereni podaci o poslovanju Kompasa odnose se na sada već davna protekla razdoblja, i niti na koji način ne predstavljaju nikakvo dugovanje koje bi bivši vlasnici prenijeli na novog kupca – dapače, tvrtka je u trenutku kupnje/ prodaje uredno podmirivala i podmirila sve svoje financijske obveze', ustvrdio je Pukšar.

Naglasio je da je prije prodaje Kompasa Bolanči napravljena dubinska analiza od strane renomirane revizorske tvrtke te odvjetničkog ureda u kojoj je razmijenjeno desetke tisuća dokumenata.

  • +5
Matko Bolanča je najavio stečaj Kompasa Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Budući vlasnik bio je precizno upoznat sa načinom rada i organizacijom poslovanja te sa svim financijskim podacima, a o čemu postoji sva potrebna dokumentacija koju smo spremni dostaviti svim institucijama. Odlučno odbacujemo bilo kakvu vezu sa nastalim slučajem koji je plod loše namjere i neznanja od strane trenutno odgovornih osoba, a što ćemo i dokazati', naveo je Puškar u svojem priopćenju za medije.

Uz to je dodao kako ga Bolanča u zadnjih godinu dana niti jednom nije kontaktirao niti mu je predočio i jedan sporni dokument.

'Konsterniran sam činjenicom da netko može izaći pred javnost s ovakvim objedama – skrivajući iza njih vlastitu nesposobnost. Osim ukoliko se ne radi o nekim drugim namjerama, a za koje će se tek utvrditi činjenice koje ću podastrijeti na uvid. U ovom trenutku najbitnije je utvrditi na koji način će Kompas putnike obeštetiti u najkraćem mogućem vremenu i vratiti im njihov novac, a na što očito potpuno nepripremljeni Bolanča nije znao odgovor', poručio je Pukšar.