OBJAVLJENA SNIMKA

[AUDIO] Poslušajte tko je lagao oko kredita Agrokoru, Marić ili Dobrović

13.07.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) na svojim stranicama objavila je snimku sastanka svog Nadzornog odbora održanog u prosincu prošle godine, na kojem se odlučivalo o kreditu Agrokoru

Podsjetimo, bivši Mostov ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović optužio je ministra financija Zdravka Marića da je navijao da se Agrokoru da kredit.

'Neugodno sam iznenađen tom Dobrovićevom izjavom. S indignacijom odbacujem Dobrovićeve tvrdnje i zato ću danas reći nekoliko riječi na tu temu. Mislim da stvari treba nazvati pravim imenom. To su neistine, a dijelom i bezočne laži. Tvrdi da sam predlagao tu točku i detaljno odgovarao na pitanja. Valjda se sjeća da sam na početku sastanka rekao da se izuzimam od svega i nisam davao nikakva povoda da se donese odluka. Ne znam zašto je Dobrović dao tu izjavu, tim više što je sve lako provjerljivo, a postoji i tonski zapis. Vrlo je lako provjeriti tko govori istinu, a tko neistinu, pa čak i dijelom bezočne laži. Očekujem Dobrovićevu ispriku te da objasni zašto je tako postupio ili ću u protivnom podnijeti tužbu', rekao je Marić.

Na početku sporne sjednice čuje se Marić kako govori da se suzdržava od diskusije i glasanja.

'Kad god je neki prijedlog odobrenja za koje društvo iz koncerna Agrokor, ja se suzdržavam od diskusija i odlučivanja. Tako je bilo i u prošlom mandatu', rekao je Marić. 

Snimku poslušajte OVDJE.

Iz Mosta pak tvrde kako je objavljena snimka samo dio zvučnog zapisa i traže objavu cijele snimke.