vodnjanski it div

Infobip dovršio akviziciju američke tvrtke Peerless Networka za 200 milijuna dolara

27.07.2022 u 10:34

Bionic
Reading

Infobip, vodnjanski IT div i globalna cloud komunikacijska platforma, dovršio je akviziciju VoIP pružatelja usluge Peerless Network, vrijednu 200 milijuna dolara. Infobip je dodatno ojačao prisutnost u SAD-u kroz preuzimanja te proširio svoje usluge diljem svijeta, a sada klijentima Peerless Networka nudi pristup svojoj platformi komunikacijske platforme kao usluge (CPaaS). Ta je akvizicija najavljena još u studenom prošle godine, a sada je Infobip dobio sva federalna i državna regulatorna odobrenja

Vrijednost akvizicije je 200 milijuna dolara, otkriva TechCrunch.

Peerless Network osnovan je u Chicagu 2008. godine i danas je globalni pružatelj VoIP (Voice over IP) usluga. Više od deset godina pružaju glasovna rješenja za work-from-anywhere potrebe poslovnih subjekata. Peerless pokriva 98 posto populacije u SAD-u, ima više od 4500 interkonekcija u 49 američkih država, s prometom od devet milijardi mjesečnih minuta u više od 200 tržišta.

Objedinjena komplementarna rješenja obiju tvrtki moći će obraditi više od 30 milijardi mjesečnih korisničkih interakcija kroz cijeli spektar komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja diljem svijeta.

'Učvršćivanje prisutnosti Infobipa u SAD-u ovim ugovorom značajna je prekretnica. Potvrđuje to našu globalnu strategiju rasta kako bismo bolje pomogli tvrtkama da dođu do svojih klijenata na pravom kanalu u pravo vrijeme, kako bismo povećali pouzdanost i povećali prodaju', rekao je TechCrunchu Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa.

Završetak akvizicije slijedi nakon što je Infobip preuzeo OpenMarket, Anam Technologies, zatim najveću developersku konferenciju u jugoistočnoj Europi Shift i hrvatsko-regionalni poslovno-tehnološki magazin Netokracija, te tim koji stoji iza njega. Njihovi su klijenti, između ostalih, Uber, Viber, WhatsApp, Telegram, Costco i Unilever.

Infobip je već dugo prisutan na američkom tržištu, a ranije su najavili da je daljnji rast i zauzimanje liderske uloge njihov cilj. New York vide kao mjesto za potencijalno važan milestone Infobipa – izlistavanje na burzi. Zapošljavaju više od 3.500 stručnjaka, a njihova se globalna partnerska mreža proteže kroz više od 200 zemalja, uz očekivanu vrijednost tržišta usluga preko 25 milijardi dolara do 2025. godine. Nakon širenja na tržište Estonije u svibnju, sada aktivno zapošljavaju i u Izraelu.

Iz Infobipa su prošlog listopada osigurali kreditno financiranje od 500 milijuna dolara, za što im je financijski savjetnik bio Morgan Stanley, a glavni investitori, uz ostale, kreditni fondovi pod upravljanjem Ares Management Corporationa i BlackRocka.

'Novo financiranje svrstava Infobip u ekskluzivnu skupinu renomiranih tehnoloških tvrtki visokog rasta i velike vrijednosti, koje su koristile sličan oblik financiranja. To je Infobipova druga runda vanjskog financiranja, nakon značajnog strateškog ulaganja za kapitalna ulaganja One Equity Partners (OEP) od 200 milijuna dolara iz druge polovice prošle godine', rekli su lani iz Infobipa, koji je nakon OEP-ovog ulaganja postao prvi hrvatski jednorog čija je tržišna vrijednost veća od milijardu dolara.