FIJASKO PROJEKTA

Nitko ne želi graditi hotele preko puta Brijuna

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 17.05.2012 09:37
  • Objavljeno 17.05.2012 u 09:20
Bivši vojni objekti kraj Pule koji će biti obuhvaćeni projektom Brijuni rivijera

Bivši vojni objekti kraj Pule koji će biti obuhvaćeni projektom Brijuni rivijera

Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Sop / CROPIX

Niti jedna ponuda nije pristigla na natječaj za lokacije Hidrobaza i Pineta u sklopu razvojnog projekta Brijuni Rivijera, čiji je rok istekao danas, potvrdio je direktor tvrtke Brijuni Rivijere Ratomir Ivičić

Po njegovoj ocjeni, na takvu nezainteresiranost ulagača su zasigurno u mnogome utjecala događanja oko proglašenja kulturnim dobrom pojedinih lokacija za vrijeme dok je u tijeku natječaj za izbor najboljeg investitora.

'Posljednjih dana predstavnici Ministarstva turizma intenzivno razgovaraju s ljudima iz Ministarstva kulture i vjerujem u dobar ishod tih pregovora', izjavio je Ivičić za ne krijući razočarenje činjenicom što na natječaj za ove dvije lokacije nije pristigla niti jedna ponuda.

Članovi Komisije za otvaranje ponude danas su, po isteku roka iz natječaja, utvrdili da nitko nije dostavio ponudu za Hidrobazu i Pinetu.

'U idućih desetak dana posebno državno povjerenstvo, na čelu s premijerom, analizirat će situaciju i najvjerojatnije prilagoditi model novonastaloj situaciji', kazao je Ivičić.

Međunarodni natječaj za provedbu razvojnog programa Brijuni Rivijera za sve tri lokacije raspisan je u rujnu prošle godine s rokom do 16. siječnja, a tada je za lokacije Hidrobaza i Pineta rok produžen do 16. svibnja.

Za lokaciju otok Sveta Katarina - Monumenti rok je istekao 16. siječnja i jedinu ponudu za tu lokaciju dala je tvrtka Kermas Vod Četiri, poduzetnika Danka Končara, čiju je ponudu Vlada prihvatila sredinom travnja.

Razvojni projekt Brijuni Rivijera na lokaciji Hidrobaza (Pula) i Pineta (Fažana) provodi se modelom prava građenja i služnosti na rok od 66 godina.

Prema podacima iz natječaja, na lokaciji Hidrobaza, smještenoj nasuprot Brijunskog otočja, predviđeni su hoteli ukupnog kapaciteta do 1.000 kreveta, s 4 do 5 zvjezdica, a ostala površina je zona namijenjena sportu i rekreaciji.

Lokacija Pineta smještena je također nasuprot Brijunskog otočja, a na njoj su predviđeni hoteli ukupnog kapaciteta do 650 kreveta, s 4 do 5 zvjezdica, a ostala površina na toj lokaciji je zona namijenjena sportu i rekreaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi