IZAZOVNI PERIOD

Nikolina Silov Konjevoda nova direktorica Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju

14.05.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Procter&Gamble imenovao je Nikolinu Silov Konjevoda za generalnu direktoricu Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju, objavljeno je iz kompanije

Nikolina Silov Konjevoda je karijeru u Procter&Gambleu započela prije 15 godina tijekom kojih je od voditeljice lokalnih prodajnih timova i voditeljice kategorije proizvoda za njegu odjeće, napredovala do direktorice u kategoriji proizvoda za osobnu higijenu na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike.

Niz vodećih pozicija na regionalnim tržištima Nikolina Silov Konjevoda je nastavila preuzimanjem pozicije direktorice distributera na tržištima Mađarske, Slovenije i Hrvatske. Preciznost i odgovornost u poslovanju, te veliko iskustvo u vođenju timova doveli su je prije tri godine do mjesta komercijalne direktorice za tržišta Mađarske, Slovenije i Hrvatske. U novoj ulozi direktorice Procter&Gamblea za Hrvatsku i Sloveniju Nikolina Silov Konjevoda će biti zadužena za daljnji razvoj ovih dvaju tržišta, ali i uvođenje brojnih inovacija koje su zacrtane u programu pod nazivom “Ambition 2030”.

Jedan od ciljeva programa je korištenje do 100% reciklirane plastike u 10-godišnjem roku, a kompanija planira i korištenje do 100% obnovljive energije u svojim proizvodnim pogonima. U svim europskim proizvodnim pogonima već se koristi 100% obnovljiva energija. Pri tome će P&G nastaviti graditi povjerenje kroz transparentnost poslovanja, razvijanje novih tehnologija do kojih dolaze P&G-jevi znanstvenici i implementaciju najboljih praksi prilikom donošenja proizvoda na tržište.

“Tri su glavna područja na koja ćemo se dodatno koncentrirati u izazovnom periodu koji je pred nama: inovacije koje nam čine svakodnevicu jednostavnijom, a higijenu i zaštitu zdravlja pristupačnijom u vremenima pandemije. Inovacije su već zauzele svoje mjesto u proizvodnji, razvoju proizvoda i pristupu kupcima. Procter&Gamble, kao snaga za dobro, svojim djelovanjem kroz održivost nastavlja pomagati onima koji neumorno rade na zaštiti okoliša. U sklopu nove Citizenship kampanje „Lead with Love“ provodi se i program „Acts of Good 2021“ koji promiče održivost, potporu u zajednici, te poduzetničke inovacije. Kroz društveno odgovorne lokalne aktivnosti nastavljamo pomagati najosjetljivijim članovima našeg društva i svima onima koji se nalaze na prvoj crti borbe protiv pandemije“, izjavila je Nikolina Silov Konjevoda.