NAJMODERNIJA BETONARA

Nexe Grupa otvorila tvornicu u Novom Sadu

16.10.2009 u 15:22

Bionic
Reading

Našička Nexe Grupa pustila je u rad tvornicu betona Nexe beton Novi Sad, prvu ove vrste u Srbiji, u koju je uloženo više od 2,5 milijuna eura, objavili su iz Nexe Grupe

Tvornica, koja predstavlja prvu greenfield investiciju Nexe Grupe u Srbiji, potpuno je automatizirana i ima radni kapacitet 80 prostornih metara svježeg betona na sat.

Uz najmoderniju opremu za proizvodnju svježeg betona, tvornica posjeduje kamione miksere za transport betona i pumpe za ugradnju betona.

Tvornica je opremljena kompletnom laboratorijskom opremom i kvalificiranim kadrovima za kontrolu ulaznih sirovina, svježeg i očvrslog betona i u potpunosti je spremna ispuniti sve zahtjeve europskog standarda.

Tvornica u Novom Sadu trenutno zapošljava 11 radnika.

Nexe beton Novi Sad osnovan je krajem 2007., a u cilju stvaranja lidera u proizvodnji i isporuci svježeg betona u Srbiji, već je napravio prvi iskorak na novo tržište, tržište Beograda.

Naime, u toku je integracija još jedne tvornice za proizvodnju betona u sustav Nexe betona Novi Sad - nedavno kupljene betonare u Beogradu, čime su stvorene pretpostavke za ostvarenje strateškog cilja jačanja Nexe betona na tržištu Srbije, navodi se u priopćenju.