DEMANTI PETROKEMIJE

'Netočno je da je mineralno gnojivo skuplje kod nas'

02.08.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Iz kutinske Petrokemije reagirali su na tportalov članak, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti

U članku objavljenom na T-Portalu u nedjelju, 31. srpnja 2011., pod naslovom Poljoprivrednici, poslujte samo s državnim bankama, u dijelu teksta navodi se kako Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, za teško stanje na tržištu pšenice okrivljuje državnu politiku i potpredsjednika Vlade RH, ministra Petra Čobankovića, koji su odgovorni za to što je mineralno gnojivo u kutinskoj Petrokemiji, u državnom vlasništvu, 40 posto skuplje nego u Italiji ili Sloveniji.

Riječ je o neistinitoj tvrdnji, budući da su cijene mineralnih gnojiva koje naša tvrtka ostvaruje na navedenim tržištima gotovo izjednačene s cijenama na hrvatskom tržištu, naravno uzevši u obzir zavisne troškove. Slična je situacija i na tržištu u BIH, dok su npr. na tržištu Srbije prodajne cijene proizvoda Petrokemije d.d. jednake onima u Hrvatskoj.

Gosp. Mlinarić izjavio je i kako bi ministar Čobanković morao više voditi računa o tome kako Petrokemija njihovim novcem financira razne sportske manifestacije, kao i o tomu koliko je zaposlenih u Petrokemiji i po kakvim su kriterijima zapošljavani. Radi se o potpuno netočnim navodima koji su izrečeni, kako želimo vjerovati, zbog nepoznavanja rada naše tvrtke.