IZGUBLJENO, NAĐENO

Neslavni hrvatski rekorder - 11 puta zaboravio neku stvar vozeći se Uberom

19.03.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Uber je predstavio popis izgubljenih i nađenih stvari (Lost & Found Indeks), na kojem se nalaze najčešće, ali i najzanimljivije stvari koje su korisnici Ubera u Europi zaboravljali u Uberovim vozilima u protekloj godini (od ožujka 2017. godine do ožujka 2018.). Na popisu se našlo zaista svega - od vjenčanica i vjenčanog prstenja do ukulela i umjetnih zubala

U Hrvatskoj korisnici u Uberovim vozilima najčešće ostavljaju mobitele, novčanike, ključeve, odjevne predmete i naočale. Korisnici u Zagrebu najčešće zaboravljaju i prijavljuju stvari subotom, a u Splitu nedjeljom, dok je najviše prijava u Zagrebu bilo 17. prosinaca, a u Splitu 25. veljače.

Jedan je korisnik u Hrvatskoj uspio zaboraviti svoju stvar u Uberu čak 11 puta, a Hrvati se nalaze na 4. mjestu zemalja s najmanje zaboravljivim osobama.

Uberovi korisnici u europskim gradovima najčešće su iza sebe u vozilima ostavljali mobitele, novčanike i ključeve od automobila i kuće, a na popisu se nalaze još i naočale, ruksaci te nakit.

Predmete u automobilima najčešće su zaboravljali korisnici u Madridu, Varšavi i Lisabonu, a najrjeđe korisnici u Kijevu, Bukureštu i Dublinu. Popis pokazuje kako se stvari najčešće gube subotom i nedjeljom.

  • +4
Lansiranje usluge UberBoat u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UberBoat