OGLASIO SE PEVEC

'Nemamo saznanja da nas Amerikanci žele kupiti'

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 13.07.2017 09:46
  • Objavljeno 13.07.2017 u 09:46
Trgovački centar Pevec

Trgovački centar Pevec

Izvor: Pevec / Autor: Matija Pavković

Iz Peveca su u srijedu izvijestili kako nemaju saznanja o postojanju interesa ili eventualnom vođenju pregovora s američkim investicijskim fondom HPS Investment Partners oko kupnje Peveca

"Potaknuti informacijama u medijima kako je američki investicijski fond HPS Investment Partners, LLC nakon kupnje "zdravog dijela" slovenskog lanca tehničkom robom Merkura zainteresiran i za Pevec, obavještavamo kako Uprava i Nadzorni odbor tvrtke nemaju saznanja o postojanju toga interesa ili eventualnom vođenju pregovora niti je to u njihovoj nadležnosti", ističu iz Peveca.

Slovenski mediji u utorak su objavili da je američki investicijski fond HPS Investment Partners kupio "zdravi dio" slovenskog lanca trgovina tehničkom robom Merkura koji je prije tri godine završio u stečaju, a mediji spekuliraju i o njegovoj zainteresiranosti za hrvatski Pevec. 

Prema pisanju slovenskih medijia, HPS Investment Partners zanima se i za kupnju nekretnina starog Merkura, odnosno njegovih trgovačkih centara i to ne samo u Sloveniji nego i u susjednim državama, a mogao bi se odlučiti i za kupnju hrvatskog lanca tehničkih trgovina Pevec, kako bi ojačao svoju poziciju u regiji i trgovinskom sektoru koji ima perspektivu unatoč sve izraženijem trendu nabave i prodaje preko interneta.

Iz Peveca napominju kako pravo raspolaganja dionicama, kao i donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih dionica ili odluke o statusnim promjenama, pripada isključivo dioničarima Peveca kojih je u ovom trenutku više od 2.000.

Podsjećaju kako se njihovim dionicama trguje se na CE Enter tržištu, multilateralnoj trgovinskoj platformi kojom upravlja Zagrebačka burza i svaki dioničar svojim dionicama slobodno raspolaže.

Dolazak novih konkurenata na hrvatsko tržište za Pevec će, kako navode, sigurno biti izazov.

"S obzirom na to da smo pokazali kako se znamo nositi s izazovima, vjerujemo da će kupci, kao i do sada, to prepoznati", ističu iz Peveca.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!