borovo o novoj manekenki:

'Nemamo novca za promociju, pa hvala svima koji nam u tome pomažu'

23.11.2017 u 19:18

Bionic
Reading

Borovo je u predsjednici Kolindi Grabar Kitarović dobilo najnoviju promotoricu svoje obuće nakon što se u Koloni sjećanja kroz grad prošetala u popularnim žutim zengama, gležnjačama koje su nosili branitelji Vukovara. Može li to i na koji način pomoći ovom nekadašnjem vukovarskom divu na čije je čelo nakon Gordana Kolundžića nedavno stigla i nova predsjednica Uprave Gordana Odor

'Ako se želi pomoći istoku Hrvatske, bitno je omogućiti opstanak i razvoj tvrtki koje se nalaze na tom području. U tom kontekstu drago nam je da je predsjednica, ali i velik broj drugih sudionika Kolone sjećanja, na nogama nosio upravo cipele iz proizvodnje Borova. U trenutku kada nismo u mogućnosti uložiti u promociju naših proizvoda onoliko koliko su kvaliteta, tradicija i izvornost to i zaslužili, zahvalni smo svima koji nam pomažu u tome', odgovorili su tportalu iz Uprave vukovarskog Borova.

Unatoč brojnim teškoćama kroz koje su prošli, napominju, Borovo je i dalje sa svojih 630 zaposlenih najveći poslodavac u Vukovaru, pa onda sudbina ove tvrtke postaje sudbinom i brojnih obitelji toga kraja. 

Borovo, koje je nekada bilo gospodarska perjanica Vukovara, sada, unatoč izdašnoj pomoći države, kronični je gubitaš kojem u slučaju nepronalaska strateškog partnera prijeti stečaj. Jedina je tvrtka u Hrvatskoj koja još nije prošla pretvorbu.

Predstečajna nagodba, kako smo već ranije pisali, nije uspjela jer Borovo ne uspijeva samostalno servisirati svoje stare dugove. Lani je tako završilo godinu s minusom na računu od 17,6 milijuna kuna.

  • +5
Borovo predstavlja hit gležnjače za jesen i zimu Izvor: Promo fotografije / Autor: Borovo

'Svaki odlazak u prodavaonicu Borova za nas je pružena prilika, neovisno o tome jesu li kupci došli po startasice, žute cipele ili jednostavno neki od modela koje su već godinama naučili kupovati upravo u Borovu. Svaka naša prodaja ili promocija jednog od brendova pozitivno se odražava i na ostale jer su svi oni rezultat kvalitete Borova', odgovaraju tportalu iz Uprave ove obućarske tvrtke na pitanje može li im predsjednica države kao promotorica pomoći u prodaji.

Tijekom ljeta Vlada je provela natječaj za iskazivanje interesa za sudjelovanje u postupku restrukturiranja. Na njega su se navodno javila dva proizvođača, ali se za nastavak privatizacije čeka Uprava da zgotovi plan restrukturiranja.

Izložba Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988. - 1991. Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

U međuvremenu je država pružila još jednu slamku spasa. Borovo će obuti hrvatske policajce za 12 milijuna kuna, uz čakovečku tvrtku Jelen Proffesional. Ministarstvo unutarnjih poslova sklopilo je ugovore o proizvodnji 9000 pari zimskih čizama za sve rodove policije te 1500 pari gležnjača za interventnu policiju.

Iz Borova poručuju kako je to samo nastavak dugogodišnje suradnje s MUP-om, što je u konstantnom porastu.

'U razvoj uzoraka namjenske i radno-zaštitne obuće ulažemo jako puno vremena, sredstava i znanja kako bismo u svakom trenutku bili spremni odgovoriti na izazove tržišta te se nadamo da ćemo i dalje imati uspjeha u javljanju na natječaje koje objavljuju MUP i MORH. Za Borovo je taj segment poslovanja od velike važnosti jer nam služi kao vrlo važna referenca za ostale poslove, ali je također bitno da se, zbog prirode takvih narudžbi u kojima je riječ o malom broju modela koji se proizvode u velikim količinama, omogućava povećanje naše proizvodnosti i u konačnosti isplativosti', sažimaju u svojem odgovoru tportalu na pitanje kakav im je daljnji plan.