VLADA U PREDIZBORNOM FILMU

Nema smanjenja zaposlenih u državnoj upravi

02.12.2010 u 09:02

Bionic
Reading

Vlada je, čini se, odustala od smanjenja broja zaposlenih u državnoj upravi za pet posto, jer do prošlog utorka je prema Programu gospodarskog oporavka trebala usvojiti plan smanjenja zaposlenih, što se još nije dogodilo

I taj temelj Programa gospodarskog oporavka završit će, čini se, kao i plan da se smanje državni rashodi u ovoj godini, što je na kraju rezultiralo povećanjem rashoda za milijardu kuna, piše Novi list.

Prema Programu gospodarskog oporavka, Vlada je najkasnije do prošlog utorka trebala usvojiti plan smanjenja zaposlenih u državnoj upravi za pet posto, kao i plan zbrinjavanja ljudi koji će postati višak.

Međutim, ni plana smanjenja zaposlenih u javnoj upravi ni plana zbrinjavanja viška nema. Premijerka Jadranka Kosor je na predstavljanju Programa gospodarskog oporavka rekla da se rokovi mogu kršiti, ali samo ako će se skraćivati, no čini se da njezin tim sve više posustaje te da je reforma državne uprave, koja se dotiče desetaka tisuća zaposlenih, Vladi u predizbornoj i izbornoj godini jednako na pameti kao i smanjenje proračunskih rashoda.