opet štrajk?

Nema plaće za uljanikovce, šef sindikata: Desetak prijatelja došlo je pozdraviti se i reći - zbogom, mi odlazimo!

15.10.2018 u 21:44

Bionic
Reading

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac izjavio je novinarima u ponedjeljak navečer kako predstavnici sindikata ni danas od vodstva Uljanik grupe nisu dobili nikakvu pozitivnu informaciju vezanu uz isplatu rujanske plaće, te kako im nije preostalo ništa drugo nego donijeti odluku o pokretanju postupka mirenja, dok od sutrašnje skupštine ne očekuje čuda

'Potpisali smo svu potrebnu papirologiju i ona će u utorak ujutro biti upućena nadležnim institucijama. Njezinim slanjem počinje teći vrijeme mirenja i ukoliko plaća ne bude isplaćena tijekom pet dana mirenja, stječu se zakonski uvjeti za ulazak u štrajk', kazao je predsjednik Jadranskog sindikata Cerovac.

Dodao je da ni na današnjem sastanku s Upravom društva sindikati nisu doznali ništa novoga vezanog uz mogućnost isplate dospjele plaće i načina ispunjavanja te obaveze prema radnicima. Naglasio je kako je izvjesno da Uprava Uljanika nema više ni alata ni opcija kako bi samostalno pronašla rješenje.

'Spominjale su se nekakve potencijalne mogućnosti, no sve je ostalo nedorečeno tako da u ovom trenutku nitko ne zna kada bi ta plaća mogla biti isplaćena. Među ljudima već danima vlada razočarenje, a i mene su osobno danas malo preuzele emocije jer je desetak prijatelja i dobrih poznanika tijekom dana došlo pozdraviti se i reći - zbogom Borise, mi odlazimo!', kazao je Cerovac.

  • +44
Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Predsjednik Jadranskog sindikata rekao je da ga je veliki broj kolega i radnika zvao i pitao „što raditi sutra? Možemo li dati izvanredni otkaz i prijaviti se na Zavod za zapošljavanje kako bi, kada već nemamo plaću, mogli bar računati na prihode od naknade za nezaposlene".

'Ni od Skupštine Uljanik grupe koja se održava u utorak, ne očekujemo nikakva čuda. Nije ovo nikakav 'dan D', kako to neki očekuju. Ovo je samo Skupština na kojoj će se izabrati novi Nadzorni odbor koji može i koji ne mora smijeniti Upravu. Ako je ne smjeni opet ćemo morati na druge načine tražiti da ona ode, ali, i da je smjeni, pitanje je imamo li spremno drugo rješenje, jer u ovom trenutku bilo tko da dođe na mjesto sadašnje Uprave on bez pomoći države ne može učiniti ništa', rekao je čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.