kuće za odmor

Ne znate gdje biste proveli bablje ljeto? Pogledajte ove skrivene oaze Baranje

03.09.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Bablje ljeto idealan je trenutak da uhvatite komadić mira u skrivenim oazama Baranje - provozate se biciklom među poljima dozrelih suncokreta ili prošećete prašnjavim sokacima i 'prodivanite' s mještanima, a nepce raspametite eksplozijom najrazličitijih okusa koje iznesu pred goste

Još se stigne uživati u toplim danima na krajnjem istoku Hrvatske, između Drave i Dunava, u Baranji, gdje početkom jeseni nikako ne može biti dosadno. Sve vrvi događanjima. U niskom su startu i vinski maratonci. Stoga donosimo nekoliko prijedloga skrivenih baranjskih kutaka u koje i sami možete zaviriti.

Sobe/Moduli OPG Zajec, Zmajevac

Ruralne kuće za odmor Zajec kategorizirane su s tri sunca, opisuju ih vlasnici, a nalaze se na samoj vinskoj cesti u Zmajevcu, točnije 'katoličkom surduku', kako ga tamo popularno zovu. Vlasnici su obnovili zapušteni gator u kojemu je gostima na raspolaganju šest soba, a svaki modul ima tri kreveta i kupatilo s tušem.

Spavaće sobe smještene su u potkrovlju vinogradarske kuće dok je u prizemlju kušaonica vina.

  • +5
Sobe/Moduli OPG Zajec, Zmajevac Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sobe/Moduli OPG Zajec/Booking.com

Gostinjska kuća Stara Baranja, Kneževi Vinogradi

Gosti ondje mogu odabrati odmor u novoj ili staroj autohtonoj panonskoj kući, u kojima su na raspolaganju dvokrevetne i trokrevetne sobe. Po želji, uz noćenje, gostima se može poslužiti samo doručak ili mogu birati između punog ili polupansiona.

Posebno je zanimljiva stara baranjska kuća iz 1904. godine, poznata kao 'kuća popa Nikole', katoličkog svećenika koji je u njoj živio do smrti krajem 80-ih godina prošlog stoljeća. O prošlim vremenima svjedoči i izvorni namještaj sačuvan u dvije sobe. Kuća ima i vinski podrum i pušnicu.

  • +7
Gostinjska kuća Stara Baranja, Kneževi Vinogradi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Guest house Stara Baranja/Booking.com

Kuća za odmor Domus Alba, Branjin Vrh

Ovo je mala spa i wellness oaza u srcu Baranje. Gostima su na raspolaganju dvije spavaće sobe i kupaonica. Seoska kuća s prostranim dvorištem nudi sjenicu za uživanje na otvorenom i roštilj. Velika terasa okružena je zelenilom. Vlasnici ističu da je u cijeni neograničeno korištenje jacuzzija i saune cijele godine od 0 do 24 sata.

  • +9
Kuća za odmor Domus Alba, Branjin Vrh Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kuća za odmor Domus Alba/Booking.com

Seosko imanje Biser Baranje, Vardarac

Svaka smještajna jedinica ima terasu, a gostima su na raspolaganju velika kuhinja i blagovaonica. Dvokrevetne sobe imaju kupaonicu. Objekt je jedinstven po svemu, kako ga opisuju vlasnici, počevši od samog izgleda, jer imanju je vraćen prvobitni izgled iz 1912. godine.

Oni koji se odluče odmoriti ondje imaju i mogućnost jahanja te vožnje fijakerom.

  • +5
Seosko imanje Biser Baranje, Karanac Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Seosko imanje Biser Baranje/Booking.com

Sjajna kuća u Čemincu, Čeminac

Kuća ima pet spavaćih soba i vanjski bazen. Gosti mogu uživati i na terasi. Na raspolaganju im je potpuno opremljena kuhinja koja ima perilicu za suđe, kao i onu za rublje. Na posjedu se nalazi i malo jezero, pa uz njega mogu uživati i ribiči.

  • +18
Sjajna kuća u Čemincu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Sjajna kuća u Čemincu/Booking.com