Ivan Jakovčić:

'Ne možemo Todorića unaprijed osuđivati, nije otpuštao ljude'

23.09.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Hrvatski europarlamentarac Ivan Jakovčić gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije te je tom prilikom prokomentirao javno obraćanje Ivice Todorića u vezi situacije u Agrokoru.

‘To je bilo šokantno, ali svatko tko je optužen ima se pravo braniti. Ima pravo reći, jer je medijski bio u defanzivi. Pitanje je što bi bilo s Agrokorom, ali čovjeka ne možemo unaprijed optužiti jer je stvarao novu vrijednost, nije otpuštao ljude..’, smatra Jakovčić koji je bio upitan misli li da se to sve moglo dogoditi bez sprege politike.

‘Teško bez sprege politike, ali je šteta da idemo u takvo razračunavanje s njim, 'ajmo vidjeti što je istina. Ako je on učinio neke poslovne greške ipak je najvažnije da je ulagao u te kompanije koje su sada državne’, rekao je Jakovčić koji smatra da ćemo to svi platiti, svi porezni obveznici.

Naravno da će račun stići svima nama. Problem je roll up, ali ja nisam dovoljno kompetentan da o tome govorim’, rekao je Jakovčić koji je prokomentirao i dug period šutnje Ivice Todorića.

‘Teško je procijeniti što sve stoji iza toga, možda mu je prekipjelo zbog optužbi na njegov račun. Možda je odlučio da je dosta, da to nije lopovska kompanija, to je kompanija u kojoj su poslovni potezi bili problematični. Njušili smo da je na staklenim nogama ali nitko se nije usudio zagrabiti u to. Nakon ovoga nastupa mislim da treba osnovati istražno povjerenstvo, to je dobra inicijativa’, smatra Jakovčić te dodaje da Todorić podrškom osnivanja takvog povjerenstva možda želi pokazati da se ne boji. 

  • +9
Ivica Todorić, vlasnik Agrokora Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zagorje- International.hr

Kao zastupnik u EU parlamentu prokomentirao je i hoće li slučaj Agrokora imati toliko veliku magnitudu da se njime pozabavi i Europska komisija.

‘Definitivno da. Nije se još prelilo toliko preko granica, nije tema na nivou EU-a, ali se prati jer svi znaju koliko je veličina Agrokora u našem gospodarstvu. EU prati naše poteze i važno je da cijeli taj proces radimo transparentno’, zaključio je Jakovčić za N1.