OFENZIVA NA BANAT

Nakon Todorića, i Rajić osvaja Srbiju

27.03.2011 u 11:29

Bionic
Reading

Drugi po snazi poduzetnik u Hrvatskoj Luka Rajić odlučio je, poput onog najjačeg, vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića, poslovati u Zrenjaninu i preuzeo je tvornicu za distribuciju lijekova In med te se odlučio za završetak gradnje njenih pogona za izradu generičkih lijekova u najvećem banatskom gradu, piše novosadski Dnevnik, a prenose i drugi mediji u Srbiji

Hrvatski tajkun je, prema saznanjima Dnevnika, uspostavio suradnju s beogradskom tvrtkom In med koja je 2008. u industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu započela izgradnju tvornice lijekova i koja će proizvoditi kapsule i tablete. Tvornica bi trebala početi s radom sredinom 2012, a u planu je proizvodnja deset milijuna pakovanja medikamenata godišnje.

Dnevnik piše kako se na gospodarsku scenu Rajić vraća kao vlasnik Pharme S u koju je do sada, pozivajući se na hrvatske medije, uložio preko 20 milijuna eura i zaposlio više od 80 farmaceutskih stručnjaka, a naredne tri godine u posao s generičkim lijekovima uložio je još toliko novca. Osim toga, više od 70 milijuna eura investirat će u druge poslove u Hrvatskoj i regiji.

Rajić je, prema saznanjima Dnevnika, najavio nova ulaganja u Srbiju, teška 12 milijuna eura. Prije Rajića, najveći grad u Banatu za širenje svog kapitala izabrao je Ivica Todorić – hrvatski pandan vlasniku srbijanske Delte Miroslavu Miškoviću – čije se bogatstvo procjenjuje od 420 do čak 800 milijuna eura. Todorić je 2005. kupio većinski paket dionica u zrenjaninskoj Industriji ulja Dijamant, podsjeća Dnevnik.