PUT OD 90 MINUTA

Nakon četiri godine ponovno letovi Zagreb - Prag

27.01.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Češki avioprijevoznik Czech Airlines, nakon pauze od četiri godine od travnja ponovno uspostavlja redovne letove na liniji Prag - Zagreb, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare te zrakoplovne kompanije u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb (MZLZ)

Prvo slijetanje zrakoplova Czech Airlinesa u Zagreb na letu iz Praga planirano je za 27. travnja ove godine.

U početku su u planu dva leta tjedno i to iz Zagreba ponedjeljkom i četvrtom, a iz Praga srijedom i nedjeljom, dok će se tijekom ljetne sezone uvesti još dodatna dva leta tjedno. Putnicima će se nuditi i mogućnost daljnjih vezanih letova iz Praga prema drugim europskim odredištima.

Letovi će se odvijati zrakoplovima tipa ATR 72 i ATR 42, trajat će 90 minuta, a cijena karte u jednom smjeru iznosit će 72 eura, odnosno 141 euro za povratni let, rečeno je na konferenciji.

'Planirani red letenja osigurat će putnicima iz Hrvatske mogućnost boravka u Pragu puna dva dana s jednim noćenjem ili produljeni vikend', kazao je regionalni direktor prodaje češke kompanije Dalibor Málek.

Predsjednik Uprave MZLZ-a Jacques Feron izrazio je zadovoljstvo ponovnim dolaskom Czech Airlinesa te uspostavom redovne linije Zagreb - Prag.

'Ovo je zapravo nastavak tradicionalne dugogodišnje poslovne suradnje Czech Airlinesa i zagrebačke zračne luke, a vjerujemo da će se nova dimenzija te suradnje nastaviti i na novom putničkom terminalu na obostrano zadovoljstvo', kazao je Feron.

Prvi let Czech Airlinesa između Praga i Zagreba uspostavljen je 1930. i to je najstarija destinacija te kompanije u redovnom prometu iz Praga.

Letovi između Praga i Zagreba privremeno su bili obustavljeni krajem lipnja 2012. zbog restrukturiranja češke kompanije.