tržište kapitala

Najbolji dan na burzi u proteklih šest mjeseci

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u utorak je zabilježilo dosta pozitivan dan, pri čemu su dionički indeksi zaključili debelo u zelenom

Indeks CROBEX je zahvaljujući trgovanju u zadnjih sat vremena skočio  2,1 posto, što je njegova najbolja izvedba u više od šest mjeseci.

Uži indeks CROBEX je zabilježio i neznatno snažniji rast od 2,2 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora koji je uzletio 2,5 posto.

Likvidnost je također blago ojačala te je protrgovano oko 9,2 milijuna kuna, što je najviše u listopadu. Među petnaest najtrgovanijih dionica bio je samo jedan gubitaš, i to dionica Maistre koja je izgubila 2 posto na vrijednosti.

U fokusu investitora je bila dionica Đuro Đaković Grupe, koja je na 2,3 milijuna kuna prometa zabilježila rast cijene od 2,8 posto. Među likvidnijim izdanjima vrijedi izdvojiti i dionicu Hrvatskog Telekoma, koja je porasla 3,9 posto na oko 880 tisuća kuna prometa, kao i dionicu Valamar Riviere koja je na 850 tisuća kuna prometa ojačala 0,3 posto.

Titula dobitnika dana ide ipak dionici Zagrebačke burze koja je skočila 12,2 posto, međutim na skromnijem prometu od oko 20 tisuća kuna, a slijedi ju dionica HPB-a koja je zaključila dan 8,5 posto u zelenom. Među gubitnicima dana vrijedi izdvojiti dionicu Jadroplova, koja je zabilježila pad cijene od 6,3 posto, a slijede ju dionice Ingre i Uljanik plovidbe s minusima od 4,4 posto i 3,2 posto.

Dobitnik dana  Zagrebačka burza  +12,23%  12,66

Gubitnik dana  Jadroplov  -6,33%  33,57

Crobex    +2,13%   1.888,81

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.